I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

4 fantastiska sätt att skapa en mer positiv attityd
Det positiva tänkandet har blivit en trend som med åren ofta reduceras till en tröttsam kliché som upplevt lite av en backlash. Med andra ord har det blivit populärt att klanka ned på konceptet att tänka positivt. Vissa trender vill istället att vi ska tro att det är mer positivt att vara mer negativ.
Men det finns tillräckligt vetenskapliga studier som visar att ett positivt tänkande fortfarande har massor av fördelar – vi blir självsäkra, humöret blir bättre och det bidrar även till att reducera stress och ångest.

Vi tror fortfarande på alla fördelarna med att börja dagen med ett positivt tänk än att kliva ur sängen och automatiskt intala sig att livet stinker.

1. Sparka igång dagen med en affirmation
Man brukar säga att frukosten är dagens viktigaste måltid och sätter ribban för hur mycket vi orkar göra under dagen. Att börja dagen med att påminna sig själv om positiva saker är minst lika viktigt. Dagen blir oftast vad vi själva gör den till. ja, det kan låta fånigt, men det kan också påverka din dag enormt positivt genom att på morgonen säga till dig själv i badrumsspegeln ”Det här kommer bli en kanondag”!

2. Fokusera på bra saker
Oavsett hur positivt vi är så händer de saker som går emot oss varje dag. Men fokusera på alla bra saker som inträffar. Sitter du fast i en bilkö eller hamnar bakom världen långsammaste kassörska så ansträng dig för att hitta något positivt att fokusera på istället för att automatiskt börja klaga och göra ditt humör ännu sämre.

3. Hitta något att skratta åt
Samma sak gäller här – istället för att hänga läpp åt dina misstag eller andra uppförsbackar under dagen, så försöka se det humoristiska i situationen. Ett gott skratt förvandla de jobbigaste av stunder till en inte fullt lika jobbig situation.

4. Fokusera på nuet
Här och nu är ofta det bästa vi har – och det är något som vi gärna glömmer bort. Nu menar jag inte vad som hände för en timme sedan eller ens för en minut sedan – tänk på vad som händer just nu. Fokusera på just det ögonblicket och skärskåda det lite mer i detalj – hur illa är det som hände egentligen? Kommer verkligen någon att komma ihåg att du sa något korkat eller gjorde bort dig om en timme? Om tio minuter? De flesta negativa tankar föds ur något dåligt som hände och som gärna hänger kvar vid i minnet. Gör inte det, släpp taget om det som hände. Fokusera på nuet just i det här ögonblicket.Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se