Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 fantastiska sätt att skapa en mer positiv attityd


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det positiva tänkandet har blivit en trend som med åren ofta reduceras till en tröttsam kliché som upplevt lite av en backlash. Med andra ord har det blivit populärt att klanka ned på konceptet att tänka positivt. Vissa trender vill istället att vi ska tro att det är mer positivt att vara mer negativ.
Men det finns tillräckligt vetenskapliga studier som visar att ett positivt tänkande fortfarande har massor av fördelar – vi blir självsäkra, humöret blir bättre och det bidrar även till att reducera stress och ångest.

Vi tror fortfarande på alla fördelarna med att börja dagen med ett positivt tänk än att kliva ur sängen och automatiskt intala sig att livet stinker.

1. Sparka igång dagen med en affirmation
Man brukar säga att frukosten är dagens viktigaste måltid och sätter ribban för hur mycket vi orkar göra under dagen. Att börja dagen med att påminna sig själv om positiva saker är minst lika viktigt. Dagen blir oftast vad vi själva gör den till. ja, det kan låta fånigt, men det kan också påverka din dag enormt positivt genom att på morgonen säga till dig själv i badrumsspegeln ”Det här kommer bli en kanondag”!

2. Fokusera på bra saker
Oavsett hur positivt vi är så händer de saker som går emot oss varje dag. Men fokusera på alla bra saker som inträffar. Sitter du fast i en bilkö eller hamnar bakom världen långsammaste kassörska så ansträng dig för att hitta något positivt att fokusera på istället för att automatiskt börja klaga och göra ditt humör ännu sämre.

3. Hitta något att skratta åt
Samma sak gäller här – istället för att hänga läpp åt dina misstag eller andra uppförsbackar under dagen, så försöka se det humoristiska i situationen. Ett gott skratt förvandla de jobbigaste av stunder till en inte fullt lika jobbig situation.

4. Fokusera på nuet
Här och nu är ofta det bästa vi har – och det är något som vi gärna glömmer bort. Nu menar jag inte vad som hände för en timme sedan eller ens för en minut sedan – tänk på vad som händer just nu. Fokusera på just det ögonblicket och skärskåda det lite mer i detalj – hur illa är det som hände egentligen? Kommer verkligen någon att komma ihåg att du sa något korkat eller gjorde bort dig om en timme? Om tio minuter? De flesta negativa tankar föds ur något dåligt som hände och som gärna hänger kvar vid i minnet. Gör inte det, släpp taget om det som hände. Fokusera på nuet just i det här ögonblicket.Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap