Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 orsaker till att nobben kan vara början på något positivt


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ingen vill ju misslyckas. Varför skulle någon vilja utsätta sig för att bli nobbad, bortvald eller förnekad? Samtidigt är motgångar en lika viktig som oundviklig del av livet, både privat och yrkesmässigt. Ibland får vi nobben. Ibland får vi nej – tusen gånger på raken. Då är det lätt att hänga med huvudet och intala sig själv att man är värdelös, dum och oattraktiv.

1. Avslag är inte personligt – det handlar om vad du själv gör det till
Det finns tusen orsaker till varför vi misslyckas med jobb, förhållanden och andra relationer. Ibland kan det vara så enkelt som att motparten inte var på humör den dagen. Ibland kan tusen olika småsaker inverka på varför det inte blir som vi tänkt, planerat eller hoppats, trots att vi ansträng oss så mycket. Vi vet inte alltid vad som hänt i motpartens tillvaro. Tajmingen var kanske bara fel, just där och just då. Hade du ansökt om jobbet, bett om en dejt en annan dag eller vid ett annat klockslag så hade utgången kanske blivit annorlunda. Avslaget blir ofta vad vi själva gör det till – intalar vi oss att det var personligt, så blir vi också övertygade om att det bara var på personliga grunder vi fick nobben.

2. Slösa inte energi på att älta det som varit
Anledningen du skapar till ditt misslyckande kommer också att påverka hur du hanterar situationen – och begränsa dig om du tror att tolkar nobben som att det är något fel på dig istället för att lära och gå vidare. Det viktiga här är att acceptera att man måste våga för att vinna – och ständigt utsätta sig för risken att bli nobbad och få avslag. Misslyckande och motgångar visar sig ofta vara en viktig grund för att lära och lyckas.

3. Våga och våga misslyckas igen
Egentligen finns det inget annat alternativ än att kasta sig själv upp i sadeln igen direkt efter att vi fått nobben. Ju mer tid vi ägnar åt att älta misslyckandet, desto svårare blir det att våga tro på sig själv igen. Även om det kan kännas tungt och motvilligt, så är den bästa lösningen i stort sett alltid att se till att komma upp på banan igen så fort som möjligt.

4. Avslag gör inte lika ont lika länge som ånger
Om rädslan av att bli nobbade är större än lusten att vinna, så fastnar man lätt i en negativ, självdestruktiv nedåtspiral. Det är sant som det sägs – det är värre att ångra det man inte vågade göra, än att ångra de gånger man försökte men misslyckades.

Nu är nobben istället din vändningspunkt


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap