I din kundvagn:

Personlig utveckling

Så här hanterar du ångest bäst
Ångest är en del av livet. Ångest är inbyggt i oss som ett svar när vi möter situationer som hotar vårt välbefinnande på något sätt. Eftersom benägenheten att få ångest är genetiskt invävd i oss som människor så kan vi inte förhindra att den dyker upp i oss. Men, det finns ändå sätt för oss att hantera ångest bättre och dra nytt av den istället för att låta den förlama oss. Just det ska du få tips om nu. Och du - upp med hakan, ångest är bara en del av livet - den går att bli av med. Den går att besegra. Om man nu alltid vill göra det alltså. Jag är helt övertygad om att ångest egentligen bara är ett sätt för vår inre ärliga person att säga: "Hörru, det är något som inte stämmer som vi måste fixa till här."

Så här hanterar man ångest

Hur hanterar man ångest bäst?
Utan att låta negativ, så är det ändå bäst att vara realistisk. Ångest tillhör vårt automatiska genetiska bygge och därför är det svårt att stoppa den, men genom tålamod och viljestyrka kan vi ändra vårt vanliga sätt att hantera ångesten. För det första måste vi förstå vad vi är rädda för. Vi måste veta var rädslan kommer från och varför vi känner som vi gör. Utan den förståelsen kan vi inte möta ångesten på rätt sätt.

Lär dig mer
Att samla förståelse för var ångesten kommer ifrån skapar en viktig klarhet. Det är nyckeln till att kunna påverka rädslan som ångesten kommer från. När vi vet vad ångesten beror på och orsakas av kan vi ge den ett svar och hantera den bättre. Men det finns ett steg till som är viktigt och det är att vilja göra något åt det som orsakar ångesten. Om vi inte har viljan att ändra hur vi ser på ångesten så kommer den inte att släppa taget.


Gör så här:
 • Fråga dig själv: Vad har jag ångest över? Har mina rädslor någon verklig grund?
 • Gör en analys av situationen och separera det realistiska från det orealistiska.
 • Leta efter lösningar snarare än gräva ner dig i oro.
 • Använd ditt sunda förnuft när du delar upp anledningarna till ångest. Det är bra att göra eftersom många oroar sig över konstiga och korkade saker.
 • Om ångesten är starkare än du just nu, se till att aktivera dig – gör saker som är produktiva.

 • Andra läser om...

  Dela denna sida på:
  FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
  Artikeln är skyddad med Google authorship

  Våra mest sålda böcker

  Våra mest lästa artiklar

  Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
  Webbredaktör - frida@smartare-liv.se