I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Så får du livsframgång

4 enkla, men supereffektiva sätt att övervinna dina rädslor
Rädsla i dess olika former påverkar oss mer än någonting annat livet. Rädslan begränsar oss, slår sönder drömmar och hindrar oss från att leva det liv vi egentligen vill leva. Vågar du utmana dina fördomar och rädslor för att skapa nya möjligheter i ditt liv?
Gör så här:

1. Ta reda på vad du är rädd för
Och var ärlig här. Skriv ned allt som du tror du är rädd för och skriv samtidigt ned varför du (tror) du är rädd för det. Chansen att du upptäcker att det egentligen inte finns något konkret att vara rädd för är stor när du klär rädslan i ord.

2. Utmana din rädsla
Det finns egentligen bara ett sätt att övervinna sin rädsla – och det innebär att göra precis det du är rädd för eller tror att du inte klarar av. Ta små steg bort från din komfortzon och försök att utmana din rädsla genom att göra något lite varje dag.

3. Fråga dig själv vad det värsta som kan hända är
Svaret på den frågan brukar väldigt ofta vara … inte särskilt mycket. Ge dig själv en stund varje dag – det kan vara allt från 10 min till 1 timme – för att oroa dig så mycket du någonsin kan. Skräm upp dig själv med det absolut värsta motgångar, misslyckanden och helvetesscenarion du kan tänka dig. Risken att de sakerna ska hända är minimal. Du kommer också att upptäcka hur fånigt det är att oroa sig så här om du gör det till en vana att försöka skrämma dig själv en stund varje dag.

4. Fråga dig själv vad det bästa som kan hända skulle kunna vara

Negativa tankar behöver inte bli självuppfyllande, men de slukar onödig tid och energi. Titta närmare på situationer som du är rädd för. Fråga dig istället vad det bästa skulle kunna bli om du trotsade din rädsla och gjorde det i alla fall. Chansen är att de positiva konsekvenserna ger dig det mod du behöver för att våga ta klivet ut över tröskeln till din komfortbubbla


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se