I din kundvagn:

Personlig utveckling

3 orsaker till varför det är okej att inte förlåta någon
De flesta är överens om att vi mår allra bäst när vi förlåter folk som gjort oss illa och att det är det viktigaste man kan göra för att komma vidare i livet. Men samtidigt finns det också ibland en anledning till varför vi inte kan eller vill acceptera en ursäkt.

1. Vi vill inte medge att det som hände är okej
Att förlåta någon innebär inte att vi accepterar att det som hände är okej. Förlåtelsen har inte så mycket med händelsen eller sveket i sig att göra. Att acceptera en ursäkt är en självisk sak – att förlåta handlar om att sätta fokus på sitt eget välmående genom att släppa taget om den ilska, sorg, smärta och frustration för att kunna gå vidare i livet.

2. Personen förtjänar inte att bli förlåten
Många gånger vägrar vi ge någon förlåtelse eftersom vi tycker att de förtjänar att lida mer av sitt dåliga samvete för vad han eller hon gjort. Men även här handlar det om att släppa taget om sina egna känslor för att komma vidare.

3. Vi litar inte på honom/henne
Ett svek kan vara otroligt svårt att glömma. Vi nekar förlåtelse eftersom vi inte tror att han/hon har förändrats eller kommer att förändras. Men att förlåta någon innebär inte att vi behöver lita på en person för att släppa taget om ilskan vi bär på. Det är fullt möjligt att förlåta någon utan att lita på honom/henne. Det viktigaste är att du inser att nekandet inte skyddar dig själv, utan tvärtom lägger sten på bördan.Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se