I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

4 sätt att förvandla rädsla till en härlig drivkraft
Rädsla är en naturlig del av vårt liv. Även om rädsla många gånger begränsar och hindrar oss, så finns det också möjligheter att dra nytta av den känslan och förvandla något negativt till något positivt.

1. Fokusera på ditt mål
Låt inte känslan av att du inte är värd att nå dina framgångar stoppa dig. Vi intalar oss många gånger att vi inte kan, får eller borde göra si eller så av olika orsaker. Det skapar en rädsla som hindrar oss att våga fullfölja en plan eller en dröm. Ett sätt att skaka av sig den rädslan är att fokusera på ett tydligt mål istället för att oroa sig över vad andra kanske tycker och tänker om det du håller på med.

2. Lägg tid på det du kan påverka
Med andra ord – välj dina strider. Slösa inte bort tid och energi på sådant som ligger utanför din kontroll. Fokusera på sådant som du själv kan styra över och påverka.

3. Se framtiden an
Alla gör misstag och en motgång är inte hela världen. Försök se på misstaget ur ett större perspektiv. Vad betyder motgången om ett år från nu? Om fem år? Skillnaden mellan de som aldrig lyckas ta sig förbi gamla misstag och de som tar sig vidare är att de som lyckas fokusera på framtiden har lättare att komma över gamla misstag. Lägg det förflutna bakom dig och blicka framåt.

4. Hitta något att vara tacksam för

Det kvittar hur jävligt allting känns. Det finns alltid något att vara tacksam för. Något som blivit bra och som du kan använda som du kan hämta ny energi och motivation ur.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se