Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 effektiva genvägar till att uppleva verklig lycka


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Bra hälsa, ett intressant och välbetalt jobb, kärlek, vänner och status är sådant som de flesta av oss förknippar med lycka. Men studier har visat att vi per automatik och motsägelsefullt nog inte alls känner oss lyckligare bara för att vi har uppnått de här kriterierna.
Sonja Lyubomirsky är professor i psykologi vid University of California-Riverside och har tillbringat större delen av sin karriär med att forska i ämnet “lycka”. Hon har i flera studier dragit slutsatsen att lycka är resultatet av en människas handlingar, snarare än något som bara plötsligt infinner sig. Hennes forskning har visat att en stor del av det vi kallar lycka är saker som vi kan kontrollera och skapa genom att själva välja lösningar på problem som uppstår och ta beslut som vi ställs för i livet. Lycka är något vi själva skapar beroende på hur vi hanterar olika situationer.
För att skapa en genväg till lycka i livet, så tänk så här:

1. Inse att livet är kort
Det handlar inte om att stressa upp sig över att man blir äldre. Men faktum kvarstår – 30 000 dagar är vad en människa som lever i åttio år får på jorden.
Enligt en studie utförd av professor Lyubomirsky visar det sig att det kan vara en effektiv genväg att se till att göra mer som man vill och därmed också må bättre (känna sig lyckligare) om man inser att livet susar förbi fortare än man anar.
Deltagarna i studien fick instruktioner om att antingen leva en månad som om det var den sista de hade kvar i livet eller bara hålla koll på sina dagliga rutiner under en månad. Deltagarna i den första gruppen visade sig bli gladare, öppnare och mer kreativa redan efter den andra veckan och effekten höll i sig även två veckor efter det månadslånga testet.
Lär dig därför att ta vara på här och nu.
Det finns inget bättre tillfälle att göra det där du drömt om så länge än nu.
Sätt igång.
Att leva varje dag som om det var din sista i livet är inte bara en trött klyscha.
Det är ett sätt som också skapar en fantastisk framåtrörelse.

2. Uppskatta småsaker i tillvaron
Många som blir allvarligt sjuka inser inte förrän det är försent hur viktiga och livsbejakande småsaker i tillvaron som vi annars tar vi för givet är. Koppla bort jobb och stress en stund. Njut av tystnaden i skogen. Uppskatta en solglimt eller en fågel som sjunger i ett träd. Det finns stora upptäckter att göra i det lilla som vi normalt bara rusar förbi.

3. Gör något för en annan människa
Att känna lycka handlar inte bara om att tillfredsställa sina egna behov och drömmar och det egna ”jaget”. Flertalet studier visar att vi upplever stor lycka och tillfredsställelse när vi hjälper andra människor. Se dig omkring. Vem i din omgivning kan behöva lite hjälp? En kram? Ett stöttande ord? En vän?


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap