I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Artiklar om din hälsa

Hur du slutar oroa dig kvällstidningarnas hälsolarm

Kvällstidningarna lever på klick och det finns inget som klickas på lika mycket som alla ”hälsolarm” det hittar på för att få dig och mig att klicka. Jag skulle vilja sträcka mig till att säga att kvällstidningar är cyniska skitar som vet exakt vad som oroar dig och mig eftersom de utnyttjar det för att tjäna pengar.

Om vi tillåter det alltså.

Om vi låter dem jaga oss med nya dieter, fettlarm, konstiga sjukdomar (som de vill att du ska tro att du har) och olika hälsofilosofier som är ungefär likadana men byter namn var tredje månad – om vi tillåter det här – ja då får vi skylla oss själva.

Här är det ironiska
Att oroa sig över hälsan är stressande och kan faktiskt göra dig sjuk av oro. Det dräller av människor som tror att de har fått cancer eller diabetes om de får ont i halsen eller feber. Oron över att sjuk blir en sjukdom i sig. Tidningarna tjänar pengar på att göra dig rädd för det mesta men olika företag bakom mediciner och kurer tjänar också pengar på att komma med undersökningar som bevisar det de vill bevisa.

Jag vet att du redan visste det här, men det är bra att bli påmind om det som en liten viskande röst i de svärmar av hot medierna kastar över oss för att det är deras jobb att få tittar, lyssnare, klickare.

Och ja, det är viktigt att ta hand om din hälsa. Det är inte det jag säger. Det är viktigt att äta och dricka rätt och att motionera regelbundet. Det jag menar är att oron över hälsa blivit neurotiskt för många. Så till den milda grad att de inte lever ett fullt liv för att ångesten över hälsofrågor förlamar dem.

Med andra ord:
1. Ät och drick smart
Välj mat så nära sitt ursprung som möjligt och ät lagom mycket – strunta i den perfekta dietmaten
2. Motionera
Kroppen behöver röra sig för att fungera länge. Gör något du tycker känns kul snarare än att tvinga dig iväg till gymmet om du hatar det.
3. Se till att få många goda garv i livet
Sök lust och skratt. Om du inte har det nu – leta vidare. Den som är aktiv hittar alltid positiva saker att må bra av.

Det var allt.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron.

 • Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.
 • Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varje vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

 • EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

  Fyll i din e-postadress i rutan
  Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisationer eller privatpersoner.  Andra läser om...

  Dela denna sida på:
  FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
  Artikeln är skyddad med Google authorship

  Våra mest sålda böcker

  Våra mest lästa artiklar

  Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
  Webbredaktör - frida@smartare-liv.se