I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

3 smarta frågor som du kan ställa dig själv för att få ett helt nytt perspektiv på ditt liv
Man brukar ibland säga att vi får det liv vi förtjänar – alltså det blir som vi själva gör det till. Och det ligger förmodligen en hel del sanning i det. Det är kvaliteten på de frågor som du ställa dig själv i livet som också avgör vilken livskvalitet ska bli. Testa med att utmana dig själv med de här frågorna – svaren du får av dig själv kan ge dig ett helt nytt perspektiv på din tillvaro om du vågar vara tillräckligt ärlig mot dig själv.

1. Vad hade jag kunnat göra annorlunda för att få ett annat resultat än det jag fick?

Tillhör du de människor som har svårt för att släppa kontrollen, så vet du att man i alla situationer försöker hitta något sätt som man kan styra över det som händer. Se tillbaka på de beslut du fattat. Vilka konsekvenser fick de på lång och kort sikt? Använd de erfarenheterna för att skapa bättre förutsättningar för att hantera situationen nästa gång något liknande inträffar. Med andra ord – vad kan du lära av dina erfarenheter?

2. Vad kan jag lära dig för att bli bättre förberedd på att hantera framtida problem?
Du kan kanske gå en kurs, vidareutbilda dig eller bara läsa på själv för att bli bättre på att hantera problem som uppstår med huset, bilen, båten eller andra saker i tillvaron som har en förmåga att överraska och sätta käppar i hjulen.

3. Vad kan jag välja att lära mig av gamla misstag?
Oavsett om saker går rätt eller fel kan du alltid välja vad du tar med dig av erfarenheten. Du kan faktiskt själv välja att lära något konkret av ett misstag – eller välja att bli handlingsförlamad och uppgiven. Kan du välja att lära dig att ta itu med liknande saker i framtiden på ett annorlunda sätt eller kanske bli bättre på att förbereda eller förhindra att de sakerna inträffar igen?


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se