I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Bättre relationer

3 sätt att bli fri från en meningslös och förgiftad relation
1. Erkänn att relationen inte fungerar
Det är inte alltid så lätt att erkänna ens för sig själv. Vi ser kraschade relationer som ett misslyckande och det tar på vårt ego. Det är också lätt att intala sig att problemen i relationen bara är tillfälliga och att löser sig med tiden. Ingen säger att så inte kan vara fallet, men det är sällan en bra lösning att ”bara vänta och se”. Har det väl börjat gro en massa tvivel behöver de förr eller senare komma upp till ytan.
Det är förstås extra jobbigt om det bara är du som känner att relationen inte fungerar och att din partner kanske inte alls känner att det finns några problem. Det första steget är ändå alltid lika viktigt – tänk igenom ert förhållande. Ta tid på dig. Och erkänn för dig själv att relationen inte fungerar.

2. Sluta tro att du har några andra alternativ

Det är lika lätt att inbilla sig att man ska värna om det man har. Många stannar kvar i dåliga relationer av rädsla för att bli ensam och inbillar sig att man inte kan få någon annan och bättre partner. Men att blunda för sina känslor löser ingenting, varken på kort eller lång sikt. Var ärlig mot dig själv. Och isolera dig inte. Prata med vänner och bekanta. Gör dig inte osynlig för omvärlden – tack inte nej till fester, events och annat umgänge. Det finns fler fiskar i havet.

3. Tänk på dig själv
Fokusera på dina egna behov. Att ta sig ur en förgiftad relation handlar lika mycket om att hitta tillbaka till sig själv och sina egna värderingar igen som att bli kvitt en tillvaro som bara gör dig deppig, frustrerad och olycklig. Det är inte egoistiskt att börja värna om dig själv igen, att börja ta mer hänsyn till vad du själv vill ha ut av livet. Har du varit i en lång relation, så behöver du tid och tålamod att hitta tillbaka till dig själv igen.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se