Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 tips om att lösa relationsproblem


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det finns inga relationer som inte har problem ibland. Det måste kanske till och med dyka upp problem i relationer för att de ska växa, utvecklas och komma vidare. Men därmed inte sagt att det är roligt med relationsproblem. Erfarenheten visar däremot att par som klarar att motstå svårigheter och prövningar växer sig starkare och mer livskraftiga.

Här handlar det massor om parternas egen mognad och vilja att arbeta med relationen. Om inte viljan finns och det enda man är ute efter är den lättaste vägen, ja då kan det bli svårt att läsa relationsproblemen som dyker upp i perioder i varje relation.

Tio tips som hjälper dig och din partner att lösa relationsproblemen.

1. Gå till roten av problemet.
Det första ni två måste göra är att se vad problemet egentligen handlar om. Kom problemet till på grund av missförstånd? Att förstå skälet till relationsproblemet gör det mycket lättare att lösa. Det kräver mognad och mod från båda parter.

2. Visa respekt.
När ni kommunicerar, skrik inte. Kalla inte varandra för elaka saker eller visa missrespekt. Om du vill ha respekt från din partner måste du respektera honom/henne först.

3. Kommunicera.
Att kunna kommunicera ordentligt är extremt viktigt för att lösa relationsproblem. Prata öppet med din partner om dina problem. Uppmuntra din partner att göra samma sak. Det går inte att lösa relationsproblem med halvsanningar eller undvikande. Det är omöjligt helt enkelt.

4. Var förstående.
Ingen är perfekt och vi gör alla misstag. Det gäller också din partner. Förlöjliga aldrig din partner för att han/hon gör ett misstag. Sätt på dig hans/hennes skor, sätt dig in i din partners situation. Skulle du vilja att någon förlöjligade dig för att du gjort ett misstag?

5. Ge din partner utrymme.
Om ni två pratar och det blir hetsigt och ilsket, ge honom/henne en chans att lugna ner sig ett tag. När det är lugnare så kan ni prata igen. Om du vill undvika stora gräl så är det här det bästa tips du kan få.

6. Försök att vara positiv.
När man försöker lösa relationsproblem är det bra att hålla sig positiv. Att lösa ett problem med en negativ attityd kommer inte att fungera. Frågan är om du och din partner vill lösa problemen eller bara vara arga.

7. Ha tålamod.
En del relationsproblem kan såklart inte lösas på en gång. Det är bra att vara generös med tiden och tänka att det kommer att ta en stund innan ni kan mötas med en lösning. Det är okej och till och med bra att låta tiden ge perspektiv på problemet. Alldeles för många par ger inte problemet en chans att få tid och när det tar slut kan de ångra sig över just det.

8. Håll ihop.
Även om ni har relationsproblem så är det bra att ni har en enad front utåt. Ja, ni har problem i relationen men det är ert problem och ingen annans. Att bråka inför andra kan göra problemen ännu värre.

9. Ge din partner ditt stöd.
Ni har problem men om du inte fortsätter att stödja din partner och plötsligt lämnar hans/hennes sida så kan han/hon känna att det inte går att lita på dig och att du inte kommer att finnas vid hans/hennes sida trots att det blåser kallt just nu. Klyftan kan förvärras.

10. Jobba tillsammans.
Problemet kan inte lösas om bara en är intresserad av att jobba framåt. Om en av er inte är villiga att jobba med ert relationsproblem eller som inte ser det som viktigt är det svårt eller rentav omöjligt att lösa problemet. Läs böcker om relationer.

Till sist
Lycka till – ibland är livet tufft men ni kan komma ut på andra sidan mycket starkare och gladare än nu.

Det är sant.


Lästips som andra har gillat

Lyckliga relationer - 228 hemligheter om hur man gör en bra relation - fantastisk

”Det som jag gillar bäst med boken är att den har tydliga konkreta beskrivningar, lättläst. Boken lyckliga relationer har hjälpt mig att bli en bättre partner och en närmare relation med tjejen – jag kan verkligen rekommendera alla att läsa boken!”
Johan Lindberg, Gävle

"Här har vi en bok som skulle kunna rädda tusentals förhållanden varje år. För mig är det tyvärr försent. Om jag hade läst den här boken två år tidigare så kanske min älskade hade varit kvar hos mig. Tack ändå."
Vill vara anonym

"Jag gillar att det går att använda boken som en manual och att testa saker varje dag. Alla tips passar ju inte alla men många gör det och jag och min fru har en bra relation men med den här boken kommer den garanterat att bli som ni lovar – fantastisk. Allt handlar om att jobba för det."
Jonas Svensson, Stockholm

”Att hålla en relation varm och levande är ett arbete och den här boken hjälper verkligen till med det arbetet. Tack för att ni har skrivit den.”
Karin Lindgren, Vallentuna

"Jag gillar att den har så olika tips. Det gör att den kan passa alla som vill hålla sin relation vid liv. Själv har jag gömt den och använder den för att överraska min fru och bli lite mer spontan och mindre gnällig. Det fungerar."
Thomas Bengtsson, Skogås

"Jag älskar den. Tipsen, formatet, påminnelserna om att man faktiskt måste jobba lite för att hålla lågan vid liv. Tack."
Christina Karlsson, Göteborg

"Det bästa är att man kan ha den när det blir lite tråkigt i en relation. När hösten slår till och man gärna blir sittande som två påsar framför TV:n. Boken ger så bra tips om hur man får upp energin och suget igen. Jag har till och med fått med min man på en date. Det trodde jag aldrig."
Veronica Robertsson, Göteborg

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap