Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tio vanliga misstag kvinnor gör i relationer


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Inför boken Om hon bara visste frågade vi drygt 4 000 svenska män vilka misstag de tyckte att deras kvinnor gjorde. Männen var rörande överens om just de här tio sakerna:


1. De är för kontrollerande
Många män klagade över att kvinnorna spionerade på dem, ställde för många frågor hela tiden och till och med tittade i hans mobil. Männen ansåg att de fick ett ännu större behov av hemligheter och att avstånden ökade i takt med att kvinnans kontrollbehov blev större

2. De vill förändra mannen för mycket
Kvinnor börjar försöka förändra en man så fort relationen börjar bli seriös. Det ger män dåligt självförtroende som leder till frustration och på sikt kanske att relationen tar slut. Eller så får hon ett mähä som gör allt som hon vill så att hon vill ändra på det också.

3. De tar mannen för given
Det spelare ingen roll om ett par har varit tillsammans ett halvår eller i tre år, när lite tid har gått så tenderar kvinnor att ta männen för givna. De glömmer att göra något speciellt för att hålla relationen vid liv. Gester som att göra hans favoriträtt ibland eller att testa något nytt i sängen, ge en gåva eller överraska honom på något annat sätt är bra metoder för att hålla lågan levande.

4. De har för bråttom framåt
Varje relation är en process att förstå varandra och hitta möjligheterna i tvåsamheten steg för steg. Det är viktigt att göra det lite i taget. Kvinnor tenderar att strunta i det och rusa på till nästa steg för snabbt. Innan en man känner sig bekväm med att låta henne träffa hans föräldrar så bjuder hon in sig själv.

5. De pratar för mycket
Män gillar generellt handling mer än ord. Givetvis är det sant att kommunikation är viktigt för relationen men det betyder inte att män orkar med någon som pratar hela tiden utan stopp. Det är det vanligaste misstaget kvinnor gör. De fortsätter bara att prata och prata om det senaste skvallret eller om detaljer på jobbet som inte är intressanta.

6. De kritiserar allt
Kvinnor kritiserar män för mycket av det de gör. Hon kritiserar vad han äter, dricker. Män avskyr den här typen av kontroll.

7. De är för behövande
Eget utrymme är viktigt i alla relationer. Kvinnor beter sig ofta som att paret sitter ihop hela tiden.

8. De är fixerade vid sina mobiltelefoner och Ipads
De struntar i allt som händer runt omkring dem om det blippar till eller ringer i telefonen. Det är som om de vara fysiskt beroende av att alltid vara tillgängliga för alla runt omkring dem. Om de någon gång säger att de struntar i telefonen och låter den ligga så ser man på dem att de där inombords om de inte får besvara det där sms:et.

9. De blir arga över småsaker
Kvinnor och deras diskproblem, städproblem, åka till köpcentrumproblem. Om inte hemmet är precis som de vill ha det när de vill ha det, så blir det bråk eller sura miner direkt. Om man lever två personer under samma tak finns det inte en chans att det kan bli en kompromiss. Hennes regler gäller annars blir det bråk

10. De är aldrig nöjda
Kvinnor kan bete sig som små barn när det gäller det egna hemmet. Det finns alltid ett nytt projekt att lägga pengar på i huset och som mannen ska göra. Han måste hållas sysselsatt och det verkar vara ett jobb hon har tagit på sig att se till.

Ja, vad säger du som är kvinna och läser det här? Stämmer det. De tio punkterna är en sammanfattning av de vanligaste svaren när vi gjorde boken

Om hon bara visste


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap