Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Hur man grälar rätt i en relation


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Gräl är faktiskt ett bevis på en bra relation. Gräl visar hur bekväma och säkra två individer är tillsammans. Det visar båda att det blivit lätt för dem att säga vad de känner utan att tveka. Om man gör rätt alltså.

Här kommer fem tips som hjälper er att gräla rätt nästa gång

1. Det handlar inte om vem som vinner
Gräl urartar snabbt när båda är fixerade vid att bevisa att de har rätt. De struntar i källan till grälet och när det börjar handla om att vinna över den andre. Det här löser såklart ingenting alls. Det bästa sättet är att undvika att bli personlig och hålla sig till vad grälet handlar om . Kaxa inte även om du vet att du har rätt. Och dra aldrig upp historia under grälet

2. Gå och lägg er arga
Va? Ja du hörde rätt. De flesta säger att man inte ska gå och lägga sig innan man rett ut bråket men att bara tvinga fram en lösning för att kunna få sova är inte alls så smart. Det är som att be om ursäkt men inte mena det bara för att få gå och lägga sig tidigare. Om man går och lägger sig får man tid att tänka över saker och lugna ner sig. På morgonen sedan kan ni prata vidare med en lugnare ton.

3. Kompromissa
Par som kompromissar bråkar mycket mindre eftersom en kompromiss symboliserar att båda vill att något ska fungera och är beredda att offra något för den andres (och fridens) skull. Kompromissvilja är ett starkt tecken på ett förhållande som har chansen att fungera länge länge.

4. Säg emot, men på ett trevligt sätt
När par grälar kan det eskalera från lugnt till fult på bara sekunder beroende på vilka ord som används. Undvik svordomar och hårt språk. Undvik drama. Det finns faktiskt folk som slår sönder saker, skriker och svär och kallar sin partner för fula saker. Det är som att be om att relationen ska ta slut.

5. Lyssna på riktigt
Många par grälar för att en part upplever att den andre inte lyssnar. Att höra och att lyssna är två olika saker. Om du ”lyssnar” på din partner så kan du lätt höra vad han/hon vill och känner. Det här gör man bäst genom medvetenhet om skillnaden förstås men också genom att ta bort distraktioner. Det hjälper till att visa den andre att man värdesätter och lyssnar och försöker förstå vad partnern känner.

Börja gräla nu – det rensar luften – men gör det rätt

Lästips som andra har gillat

Lyckliga relationer - 228 hemligheter om hur man gör en bra relation - fantastisk

”Det som jag gillar bäst med boken är att den har tydliga konkreta beskrivningar, lättläst. Boken lyckliga relationer har hjälpt mig att bli en bättre partner och en närmare relation med tjejen – jag kan verkligen rekommendera alla att läsa boken!”
Johan Lindberg, Gävle

"Här har vi en bok som skulle kunna rädda tusentals förhållanden varje år. För mig är det tyvärr försent. Om jag hade läst den här boken två år tidigare så kanske min älskade hade varit kvar hos mig. Tack ändå."
Vill vara anonym

"Jag gillar att det går att använda boken som en manual och att testa saker varje dag. Alla tips passar ju inte alla men många gör det och jag och min fru har en bra relation men med den här boken kommer den garanterat att bli som ni lovar – fantastisk. Allt handlar om att jobba för det."
Jonas Svensson, Stockholm

”Att hålla en relation varm och levande är ett arbete och den här boken hjälper verkligen till med det arbetet. Tack för att ni har skrivit den.”
Karin Lindgren, Vallentuna

"Jag gillar att den har så olika tips. Det gör att den kan passa alla som vill hålla sin relation vid liv. Själv har jag gömt den och använder den för att överraska min fru och bli lite mer spontan och mindre gnällig. Det fungerar."
Thomas Bengtsson, Skogås

"Jag älskar den. Tipsen, formatet, påminnelserna om att man faktiskt måste jobba lite för att hålla lågan vid liv. Tack."
Christina Karlsson, Göteborg

"Det bästa är att man kan ha den när det blir lite tråkigt i en relation. När hösten slår till och man gärna blir sittande som två påsar framför TV:n. Boken ger så bra tips om hur man får upp energin och suget igen. Jag har till och med fått med min man på en date. Det trodde jag aldrig."
Veronica Robertsson, Göteborg

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap