Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 korkade saker som du ska sluta säga eftersom de ändå inte gör dig mer produktiv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla strävar efter att bli snabbare, effektivare och mer produktiva. Men vi tänker sällan på att även de bästa av intentioner kan få rakt motsatt effektiv istället. Det är precis som Nalle Puh en gång sa; ”Ibland upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på. Gränsen mellan att vara smart och korkad är hårfin – och ibland blir det bara fel, trots att vi menar väl.

1.”Vi skippar lunchen och jobbar istället, så kan vi sluta tidigare”
Hur många gånger har du själv inte kört det här misslyckade tricket?
Det enda resultatet av att hoppa över lunchen blir att alla blir griniga, hungriga och trötta efter ett par timmar. Och så måste ni i alla fall jobba till klockan blir fem.

2.”Jag ska bara kolla mailen lite snabbt”
Du vet också att det aldrig blir så. Du vet att det kommer att ta oändligt mycket längre tid. I samma ögonblick som du öppnar mailen är du fast. ”Alfons Åberg”-sjukan kickar in. ”Jag ska bara” … Snart glömmer du bort tiden och fortsätter surfa runt på alla dina andra sociala medier. Avsätt en speciell tid varje dag när du kollar och svarar på dina mail – och var sträng mot dig själv. Håll dig till den tiden. Sociala medier (och här ingår även mail) är 2000-talets största tidstjuv.

3. ”Jag gör det lite senare”
Ännu en av våra största och flitigast använda lögner. Du vet lika bra som alla andra att du bara kommer att skjuta upp ärendet så länge det någonsin går så fort du säger så här – eftersom det förmodligen är något som du inte alls vill göra. Värst är det att vara personen som får höra det här och tvingas vänta på att få besked eller hjälp om något. Om det är du, så kräv en deadline för när du ska få svar eller hjälp.

4. ”Om jag kommer lite tidigare till jobbet, så kan jag gå hem tidigare”
Ja, eller hur …? Det är sådant vi säger till oss själva, men det kommer heller aldrig att hända – såvida du inte är egenföretagare, förstås. Men även då krävs det disciplin för att verkligen sätta igång och jobba direkt. Att komma in en timme tidigare brukar i realiteten bara innebära att man slösar bort den extra timmen på att dricka kaffe, kolla mailen och bläddra i Metro – och plötsligt så var den där extra timmen bara puts väck till absolut ingen som helst nytta.

Så där, lite att tänka på

Lästips som andra har gillat

Handbok i att leda sig själv - 258 nödvändiga tips som ger dig självdisciplinen du vill ha

"Det som skiljer den här boken från andra i genren och också är dess förträfflighet är alla korta handfasta tips! Den är full av kraftfulla råd och är enkel att slå upp när motivationen tryter. Det är som om någon sammanfattat alla mina ledarskapsböcker i en enda späckad handbok. Inget tomt prat för att fylla ut sidorna. Boken ligger ständigt överst i högen av böcker på nattduksbordet! Förutom att den hjälper mej att coacha mej själv så har jag haft väldig nytta av den då jag jobbar med att coacha andra. Inte sällan börjar jag prata med vänner och kollegor kring tipsen i boken och får ofta höra att jag inspirerat dom till att göra den förändring de längtar efter. Och det gör mej väldigt väldigt glad! Boken är en must have för alla som är villiga att ta ansvar för att leva det liv de önskar!"
Tanja Sivonen, HM

”Lättfattlig, ingen "tung" bok att plöja igenom. Bra format och snygg layout. Den här boken boostar mig med självdisciplin och jag bläddrar i den titt som tätt när jag tar en kaffepaus, eller som kvällslektyr framför brasan. Jag kan verkligen konkret överföra tips till just min verksamhet = love it!
Annica Larsson, Kroppsverkstan

”Den är perfekt att alltid ha med sig eller placerad på ett ställe som gör att man alltid kan ta upp den när man har lite tid över. Genom att lägga någon ynka minut om dagen hjälper den dig att hålla mod och fokus uppe på dina mål men den hjälper även med tips om hur man kan prioritera och strukturera för att göra det enklare att lyckas fortsätta. Boken har hjälpt mig att hålla modet och fokus uppe då jag håller på att starta upp ett eget företag men även i mitt vanliga jobb har det hjälpt mig att fokusera, prioritera och sträva efter rätt saker och inte försöka göra allt på en och samma gång.”
Jonatan Gunnarsson, Varberg

"Jobbig bok som ställer mig mot väggen hela tiden. Jag skojade bara. Det här är verkligen en energikick att plocka fram hela tiden och tvinga sig själv att läsa istället för att låta latmasken i en bestämma."
Johan Andrén, Helsingfors

"Jag gillar att det är så lätt att ta till sig tipsen. Bara att bläddra fram ett och testa. Superbra format som gör att man kan ha med sig boken. Om jag ska säga något negativt så är det väl att man börjar analysera sin omgivning så förbaskat."
Roger Svensson, Täby

"Jag sitter på bussen och måste bara skriva till er om ”Handbok i att leda sig själv,” Jag skrattar högt åt hur den kniper åt om mina nerver och avslöjar mina svagheter. Nu ska jag göra karriär och jag vet hur. Tack för det…”
Bea Forsberg, Boden

"Inte visste jag att det var så lätt att få självdisciplin. Ja, lätt och lätt – men nu har jag verktygen i alla fall. Det finns inga undanflykter längre."
Staffan Holmström, Skara

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap