Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 viktiga definitioner av framgångar som ändå aldrig kommer att göra dig lycklig


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Rik och berömd – det är ett par av de vanligaste definitionerna av vad lycka innebär för många. Men många har också andra, egna mål att sträva efter i livet. Det är först när vi hittar vårt verkliga syfte – det vi riktigt brinner för – som framgångarna kommer att kännas rätt och, framför allt, bli långsiktiga.
Här kommer fyra exempel på den typ av framgångar som aldrig kommer att göra dig lycklig i längden:

1. Bli astronomiskt rik
Det kan tyckas vara en korkad idé att påstå att det vore så hemskt om man blev ekonomiskt oberoende. Och många hävdar (med viss rätt) att man visst kan köpa (ett slags) lycka för pengar. Men tänk också så här – de som lyckats bli mångmiljardärer, sådana som Bill Gates, Mark Zuckerberg och Richard Branson, hade inte rikedom som syfte. De hade som mål att förändra världen, att göra något för andra människor – och blev rika på köpet. Ser du skillnaden mellan att sträva efter att bara bli känd och rik och att bli det för att du gjort saker som andra människor vill hylla och belöna dig för?

2. Ha tusen vänner och följare på sociala medier
Det är bara en illusion av vänskap och uppmärksamhet. Tänk kvalitet istället för kvantitet. Om du bara fick spara fem kontakter i din mobil – vilka fem personer skulle de då vara?

3. Gå i förtidspension
Livet blir inte mer spännande för det. Du kommer ändå inte att hinna allt det där som du tror du får tid till att göra om du bara slutar jobba. Om du inte tvingas i förtidspension pga. sjukdom, så kommer du inte märka någon skillnad. Du kommer fortfarande bara ha 24 timmar per dygn. Bli bättre på att planera, fokusera och prioritera din fritid, så kommer du också att hinna göra mer av allt du vill göra även om du jobbar som vanligt.

4. Shop till you drop
Materiella saker är också en illusion av lycka. Och mycket vill ofta ha mer. Men blir vi lyckligare av att samla på oss saker som vi egentligen inte behöver eller har råd med? Svaret är tveklöst nej. Istället kommer prylarna att hålla oss fängslade och instängda. Vilka av alla dina prylar betyder något på riktigt för dig? Vilka saker har en historia att berätta och inte bara är något som du vill visa upp eller göra andra avundsjuka med? Vilka fem saker skulle du rädda om det började brinna?Lästips som andra har gillat

Konsten att småprata

"Boken är lättläst och humoristisk. Den tar upp vikten av till synes betydelselöst småprat, som kan medverka till att bryta isen, göra dig till en bättre säljare, och lära känna nya människor, samt vad man kan göra om man hamnar i jobbiga situationer. Efter att ha läst boken har jag börjat testa att prata med främmande människor i affären, på gymmet, osv. Det har lett till flera trevliga möten. Jag har blivit bättre på att berätta om mig själv och saker som jag varit med om, istället för som tidigare, utgå från att det inte kan vara av intresse för andra. Mitt nästa steg blir att prova de olika teknikerna för att bli av med jobbiga människor :)"
Paula Ode, Tomelilla

”Boken var lättläst och tydlig. Många praktiska tips, roliga och slående exempel från verkligheten och media. Jag har börjat tillämpa de olika tipsen/råden och övningar. Det har gett mig mer säkerhet i situationer där jag tidigare var tyst och avstod från att prata. Därigenom har jag fått nya kontakter både i mitt privata liv och i mitt affärsliv.”
Sten Lövgren

”Det jag uppskattar mest är att jag har så kul när jag läser och då minns man lättare vad man ska säga i trängda situationer. Boken har gett mig konkreta repliker i situationer där jag tidigare varit svarslös.”
Birgitta Edholm, Noraström

”Den här boken är en liten del av verklighetens pussel. Att lära sig att bli social är något vi alla kan behöva eftersom definitionen på social idag är så konstig. Småpratet har en viktig funktion och i med den här boken kan alla lära sig det. Dessutom är boken rolig.”
Evelina Mellquist, Trelleborg

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap