Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 sätt att bli superproduktiv utan att gå in i väggen


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Jag driver ju Bokförlaget Redaktionen. Om jag inte hade regler för vad som skulle göras och prioriteras varje dag så skulle jag gå in i väggen efter bara några veckor. Alla vill ha saker av mig hela dagarna. Böcker ska produceras, bedömas och lanseras. Folk ringer, mailar och dyker upp för att föreslå samarbeten och andra saker som kräver beslut. Det är då jag har mitt starkaste stöd i mina egna prioriteringar.

Så här gör jag för att hinna mer:

1. Jag gör alltid det viktigaste först genom att helt enkelt ställa frågan: Vad är viktigast att jag får gjort idag? Sedan gör jag en lista över två eller tre saker som jag vill få klara idag och så får allt annat som dyker upp vänta på sin tur. För att veta vad som är viktigast har jag naturligtvis satt upp både korta och långa mål så att min aktiviteter stöder målen. Det viktigaste vi har att göra på förlaget är att ta hand om det som kunderna vill. Det är nummer ett till tio på vår viktighetslista.

2. Jag jobbar alltid lite på ”Det Stora Projektet” - DSP. Ditt DSP kan till exempel vara en total ombyggnad av sajten eller som i mitt fall planering av helt nya bokserier. Det är viktigt att ditt DSP får en liten knuff framåt varje dag för att du ska känna att du orkar med det.

3. Gör det tråkigaste först. Ibland har jag magsyrebildande tråkiga men viktiga jobb att göra och för att slippa tänka på dem resten av dagen gör jag dem först.

4. Bli bättre på att se vad som ger resultat. Det sägs att 80 % av våra resultat kommer från 20 % av våra ansträngningar. Lär dig jobba smartare – inte hårdare.

5. Fundera i termerna: Vad är nästa steg? Istället för att planera allt du behöver göra för att bli klar så kan du fokusera på nästa lilla del som tar dig framåt. Det här är ett bra sätt att lura sig själv att inte bara ta nästa steg utan nästa och nästa också utan att bli trött på allt man har att göra.

6. Gör liknande uppgifter vid samma tillfälle. Det gäller till exempel att svara på mail, ta hand om posten och att ringa kunder för att sälja. När du gör så här blir du mer fokuserad och får tiden att räknas.

7. Avgör vad som är bråttom och viktigt. Många människor lägger alldeles för mycket tid på sånt som varken är bråttom eller viktigt.

8. Låt inte andras bråttom automatisk bli bråttom för dig. Att andra inte kan göra saker i tid och kommer till dig för att få en brandsläckare är inte acceptabelt. Och för att någon säger att det är bråttom betyder inte att det är det. Tänk innan du stressar upp dig.

9. Räkna ut vilken din timlön är och ställ den mot saker du ska göra. Är det värt att betala dig si och så mycket för att göra det här? Kan någon annan göra det istället?

10. Gör en sak i taget. Folk som skryter om hur många bollar de har i luften är ofta bara frustrerade brandsläckare, alltså personer som reagerar på saker som kastas till dem istället för att vara proaktiva och få saker att hända. Gör en sak i taget och gör den bra så blir du både nöjd och resultatet fint.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan




Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.



Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap