Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du borde bli vegetarian


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Varför har du inte redan börjat äta mer vegetariskt?
Är det för att du tycker att det blivit för mycket av en trend och ett politiskt ställningstagande att vara vegetarian eller vegan? Är det därför du väljer att blunda för fördelarna med att äta mer vegetariskt och samtidigt bli friskare, sundare och må bättre?
Eller är du bara tjurskallig?
Kanske är det dags att tänka om lite …

1. Rensa bort giftet i kroppen
Det finns forskning som visar att drygt 95 % av alla gifter vi har i kroppen kommer från kött och fisk som vi stoppar i oss. De är proppfulla med tungmetaller, bly, kadmium, kvicksilver, arsenik och annat som vi normalt sett aldrig skulle stoppa i oss om det in råkade vara dolt i maten vi äter. En mer vegetarisk kost skulle innebära en friskare och hälsosammare kropp – samtidigt kan du spara massor av pengar genom att sluta köpa dyra detoxpaket som ändå inte ger samma effekt eftersom du fortsätter att äta gifter.

2. Skona miljön
Köttindustrin förorenar vår miljö och vårt dricksvatten fylls med tungmetaller och gifter. Ju mer kött vi konsumerar, desto mer grödor går åt till att föda djuren, vilket innebär en högre förbrukning av växtgifter.

3. Bli friskare
Det fuskas allt mer inom köttindustrin. Tyskt kött stämplas som svenskt. Allt fler djur pumpas fulla av penicillin och tillväxthormoner för att de ska växa snabbare och kunna slaktas fortare. Det slarvas också allt mer med hanteringen av kött, vilket leder till att vi konsumerar allt mer kött från sjuka och stressade djur. Om vi äter mindre kött, minskar oxidanterna, vilket betyder att vi också minskar riskerna att få cancer och onödiga livsstilssjukdomar som diabetes, högt blodtryck, övervikt och hjärtproblem.

4. Lev längre
Amerikanska studier har visat att man kan förlänga sitt liv med ända upp till 13 år om man ersätter köttet på middagsbordet med mer frukt och grönt.

5. Bli piggare
Kött gör vår kost fetare och full av kolesterol - och oss själva tröttare eftersom det tar längre tid för kroppen att smälta köttprodukter. Vegetarisk kost är rik på fibrer som kroppen tar längre tid på sig att smälta – det gör också att vi får bättre energi som håller oss piggare längre.

Så där, lite att tänka på

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap