Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 orsaker till varför du aldrig lyckas på riktigt


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Alla människor råkar ut för motgångar och bakslag, även de som bara tycks frossa i framgångar. Och känslan av ett misslyckande kan bita sig kvar länge – väldigt länge – hos många. Då kvittar det att man får höra att alla går på pumpen ibland, det blir liksom ingen verklig tröst.
Orsaken till misslyckanden kan förstås variera, men det finns några gemensamma, återkommande nämnare till varför du, och alla andra, inte når ända fram:

1. Du vet inte vad framgång egentligen innebär
Det kan låta konstigt, men om du inte själv definierat vad framgång är för dig så blir det också mycket svårare att nå ända fram. Ett misstag många gör är att vi förväxlar våra egna mål och mått på framgång med andra människors. Det går aldrig att bli framgångsrik genom att låna andras mått och definitioner.

2. Du vet inte vad du brinner för
Ta reda på exakt vad det är du själv vill göra och var så specifik du kan. När du vet vad du verkligen brinner för, så vet du också när du har nått vad du själv innerst inne vill lyckas med.

3. Du är inte beredd att lägga ned den tid och energi som krävs
Om du inte är beredd att betala vad det kostar för att nå ett mål, lär du aldrig nå dit heller. Teorin om att det krävs minst 10 000 timmars nötande för att bli bra på något stämmer väl överens med verkligheten. Att bli framgångsrik är en vana – en vana att göra vad som krävs och hålla ångan uppe även när det tar emot. Allt har ett pris. Vad är du beredd att betala för att få det du vill?

4. Du omger dig med fel slags människor
Det är vårt att lyckas helt på egen hand. Vi behöver stöd, uppmuntran och pepp. Det sägs att vi blir som de fem personer som vi umgås mest med. Så stor inverkan har vårt umgänge på oss som person – och på våra framgångar. Omge dig därmed med positiva, stöttande människor och undvik de som bara gnäller och klagar.

5. Du har fel attityd
En positiv, hoppfull och driftig attityd påverkar ditt agerande mycket mer än du kanske anar. Det går att lära sig tänka om och tänka positivt istället för negativt. Skillnaden stavas ansträngning och viljestyrka – det krävs mer jobb för att se möjligheter än svårigheter och det är lätt att bli bekväm eftersom det är mindre jobbigt att bara tycka allt är skit och meningslöst.
Lästips som andra gillat

Konsten att sätta smarta mål - och att nå dem

”Boken fick mig att öppna ögonen för att jobba mer målinriktat. Den här boken ligger nu som grund i vårt nya tänk när vi ska presentera vår marknadsplan. Mycket lättläst och bra bok.”
Jonas Andersson, Scantec Lab

"Jag har använt boken vid uppsättning av affärsmål för en enhet och den har hjälpt mig med principer och guidelines, Boken gav mig tankar att reflektera över när det gäller målsättningar.”
Ronny Eryd

”Den tog upp både jobbet och privat, allt hör ju ihop. Jag fick veta för ett år sedan via en utvärdering att jag inte var så strukturerad. Jag chockade mig själv och min omgivning. Men när jag började fundera lite på det så var det nog ganska sant. Jag är duktig på att kasta upp bollar men inte att ta ner. Jag måste börja jobba med mål så jag vet att jag kommer i mål och att jag jobbar mot rätt mål. Det är ett pågående arbete kan jag säga. Jag här läst flera böcker från ert förlag och det jag tycker bästa om är böckerna är korta och koncisa, lull-lullet är bortskalat. De innehåller praktiska tips för att komma vidare. De är dessutom roliga att läsa vilket höjer värdet ytterligare.”
My Oscarsson, Saferoad

"Boken har hjälpt mig med att stanna upp och fundera på vad jag vill, och hur jag på ett målmedvetet sätt kan ta mig dit. Jag ska nog gå tillbaka till boken då och då, det kan löna sig."
Pernilla Jansson, Ateljé Smått & Mått HB

”Boken har hjälpt mig att skapa bättre beslutsunderlag i mitt företagande. Jag har lättare att hålla rätt kurs och följa en plan. Boken var pedagogisk och bra.”
Appelgren, Arevenue

”Boken var en effektiv och innehåll inspirerande sammanfattning av ett viktigt ämne. Jag använder mig av ”målkedjor” när jag sätter upp mål, vilket leder till bättre måluppfyllnad.”
Peter Magnusson, Marinshopen R.M. AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap