Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 brutala sanningar om livet – lär dig hantera dem så kommer du också att bli en starkare person


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Livet är inte en Disneyfilm, hur gärna vi än tror och försöker göra det till en sådan. Problem försvinner inte även om vi drar igång ett färgsprakande sång- och dansnummer mitt uppe i skiten. Acceptera de här 6 sanningarna om livet, så kommer du också att bli bättre på att hantera kriser som uppstår.

1. Alla du älskar kommer att dö

Det här är en fruktansvärt jobbig insikt som vi skjuter undan och vägrar tänka på. Och du behöver inte heller påminna dig om det. Lägg istället din tid och energi på att umgås och göra saker tillsammans med alla du älskar. Gör allt det där ni pratar om att göra, men aldrig gör, nu. Livet är kort och döden för alltid.

2. Det finns ingen bestämd mening med ditt liv
Gör mer av allt som du mår bra av. Fokusera mer på allt fint som du har istället för att bli stressad av allt som du saknar eller tror att du måste ha för att vara lycklig. Det är du själv som avgör vad som ger ditt liv en mening.

3. Den perfekta partner existerar inte
Så enkelt är det, oavsett vad kvällstidningarna och dina fantasier säger så existerar ingen perfekt partner. Sluta leta fel hos och försöka göra om din partner om du är i en relation. Uppskatta varandra för de ni är och bli bättre på att kompromissa om era olikheter. Har du ingen partner, så begränsa inte dig själv genom att vara för kräsen och tro att nästa kille/tjej som dyker upp kanske är ”den rätta”.

4. Livet väntar inte på någon
Livet är för kort för att bara drömma och hoppas på förändringar. Vi kan inte vara unga och lovande hur länge som helst. Åren rusar iväg och vill du åstadkomma något av allt det du drömmer om, så är det upp till dig själv att förverkliga det. Våga ta risker och våga riskera att misslyckas ibland. Vad skulle vara värst – att ångra sådant som du provat på och misslyckats med eller att ångra allt som du aldrig vågade göra?

5. Ingenting vara för evigt

Det uppstår stunder i livet när allt känns perfekt. Ingenting kunde vara bättre. Men inbilla dig inte att det kommer att hålla. Den bittra sanningen är att allt har ett slut, även de bästa av stunder. Acceptera att ingenting varar för evigt – då blir du på att fokusera på här och nu och verkligen uppskatta och njuta av de bästa stunderna i livet.

6. Ingenting löser sig av sig själv
Slumpen är ingen tillfällighet. Det krävs en plan och hårt arbete för att nå ett mål som man drömmer om. Dina framgångar bygger inte på tur och tillfälligheter, utan på att du själv ser till att förverkliga dina mål. Skyll inte på otur och andra människor för att du inte gör det du vill göra. Klaga en gång och gör sedan någonting åt din situation. Det är ingen annan som har ansvar för din lycka och ditt välbefinnande.

Skaffa självförtroendet du vill ha och kanske behöver

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap