I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Du och jobbet

5 effektiva sätt att trivas bättre på jobbet
1. Ändra attityd
Om du går till jobbet varje dag med inställningen att det kommer bli skittråkigt och att allt bara är trist och meningslöst, så kommer din arbetsdags också att bli exakt så. Tänk om och intala dig själv att det alltid finns en mening med det du gör. Arbetsglädje är inget som serveras på en silverbricka – det är något som du själv (tillsammans med dina arbetskamrater) skapar. Hitta små sätt att förgylla tiden på jobbet med, ensam och tillsammans med andra.

2. Engagera dig mer
Om du, som många, bara stämplar in och gör vad du ska göra blir arbetsdagen lång och tråkig. Rannsaka dina arbetsuppgifter – ta reda på mer om ditt jobb och vilken betydelse det du gör får för andra människor. Engagera dig mer i ditt jobb, så blir det också mer intressant och utmanande.

3. Gör utflykter varje dag

Det är viktigt att lämna arbetsplatsen – om du kan – med jämna mellanrum. Ljus och frisk luft skapar alltid en känsla av välbefinnande. Gå ut och ät lunch någon dag i veckan och strunta i matlådan. Ta en kort promenad på rasten istället för att häcka över mobilen i fikarummet.

4. Gör inte alls till en tävling

Koppla bort prestigen och sluta jämföra dig med andra. Acceptera att du har begränsningar och försök inte göra allt för att få uppmärksamhet eller få hänga med kontorets ”innegäng”.

5. Säg upp dig
Om du försökt med allt och det fortfarande bara känns som att gå till sin egen avrättning varje gång du ska åka in till jobbet, så sluta. Säg upp dig. Livet är för kort för att plåga sig själv, även om det gäller sin försörjning. Det går alltid att hitta ett nytt och bättre jobb. Kanske det är dags att vidareutbilda dig? Det finns kanske möjlighet att jobba kvar i samma företag, men byta avdelning. Eller kontor? Eller stad?

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se