Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 sätt att trivas bättre med det du gör


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland tar det bara emot. Ingenting går som planerat och hur du än kämpar så blir det bara fel. Då är det lätt att hänga med huvudet och tycka synd om sig själv. Men lösningen att komma på fötter igen är oftare enklare än du tror …

1. Välj själv ditt humör direkt på morgonen
Allt är inte skit bara för att du slår upp ögonen på morgonen. Du är inte automatiskt deppig, hopplös, omotiverad eller misslyckad när du börjar dagen. Det är du själv som väljer vilket humör du ska ha för resten av dagen, så välj att vara framåt, entusiastisk och positiv. Påminn dig själv redan i badrumsspegeln att du kan och du vill – och att du ska göra det bästa av dagen som du har framför dig. Gör så här varje morgon.

2. Skapa en positiv omgivning
Vår omgivning består i stort sett av vilka människor vi omger oss med större delen av vår vardag. Det går kanske inte alltid att välja vilka man vill umgås med, men om du mår dåligt och vantrivs finns det all anledning att börja fundera på om det beror på människorna runt dig eller om det är arbetsuppgifterna i sig som sänker ditt humör. Hur känns det om du tänker på att byta arbetsplats? Kan du försöka bli omplacerad? Känns det bättre om du tänker på att satsa på ett helt nytt slags jobb? Livet är för kort för att bara härda ut. Rannsaka dig själv och ta reda på varför du inte trivs med din vardag – och gör något åt det.

3. Hitta glädjen i det du gör
Minns du vad det var som en gång fick du att känna dig så upprymd med det du gör nu? Kan du återskapa den känslan och den glädjen? Annars är det kanske dags att på allvar ifrågasätta vad du håller på med och se dig om efter en annan sysselsättning som får dig att bli glad och entusiastisk igen.

4. Sätt upp och nå rimliga mål
Att sätta upp överkomliga mål som du faktiskt också kan nå får ofta en sensationellt framgångsrik effekt för din energi, motivation och lust att fortsätta sträva efter att nå ända fram. Det kan vara så enkelt som att skriva en ”Att göra”-lista och bocka av varje sak som du avslutat för att hela tiden påminna dig om att det händer positiva saker i din tillvaro som för dig framåt. Att sätta upp rimliga mål för varje dag, vecka eller månad – kanske också för varje år – hjälper dig att hålla koll på din händelseutvecklig och gör din strävan både enklare och roligare att följa.

5. Ge dig tid att koppla av
Ingen orkar gå för full maskin varje dag, vecka ut och vecka in. Hur kul du än har, hur bra det än går, så se till att regelbundet skapa tid för att vila både fysiskt och psykiskt. Stäng av mobilen, datorn och surfplattan. Varva ned genom att ge dig ut i naturen, leka med barnen, åka på en utflykt, sova eller bara promenera utan något bestämt mål.


Så där, lite att börja med

Lästips som fler än 75 000 andra har gillat

Stå på dig - annars gör någon annan det


Så här tycker läsarna

"Efter att ha läst ett otal böcker om självhjälp för alltför snälla människor som mig själv, fick jag ett råd av en väninna att läsa boken ”Stå på dig annars gör någon annan det" av Stefan Ekberg.
Denna bok har förändrat mitt liv! Jag har förstått så många saker som inga böcker eller psykologer lyckats övertyga mig om efter ett många år i terapi och efter att ha läst de flesta böcker på marknaden.
Äntligen en bok som verkligen hjälper mig att ta saken i mina egna händer!
Stefan talar direkt till mig och jag kan inte smita! Jag blir tvungen att se sanningen i vitögat; jag måste lära mig att ta mitt liv i egna händer och inte tillåta att andra människor styr och ställer i mitt liv.
Han ger mig råd som fungerar och säger exakt vad jag skall tänka på och göra när jag befinner mig i en situation där jag blir trampad på.
Denna bok har verkligen förändrat mitt liv och efter 25 år av psykisk misshandel har jag nu vågat ta steget att lämna denna relation.
Jag hade aldrig klarat detta om jag inte läst denna bok. Jag känner att Stefan är med mig hela tiden och att han verkligen förstår hur jag känner mig….för han har själv varit där…
Denna bok är nu min nya bibel. Jag har med den i väskan hela tiden för att kolla vad jag skall göra när jag befinner mig i situationer som jag inte klarade av innan.
Kanske jag äntligen vågar ta tillbaka mitt liv...
Jag kan verkligen rekommendera denna bok till alla ni som inte tror att ni kan förändra era liv, för med hjälp av denna bok så blir allt möjligt!"

Gabriella Bonalumi

"Jag köpte boken till min syrra som går på knäna på jobbet. Alla överöser henne med uppgifter de inte vill ha och hon ler bara på jobbet men är superstressad själv. Jag hoppas att hon får hjälp av den. Man kan inte gå runt och vara snäll hela tiden. Då går man sönder."
Eva-Britt Lindberg

"Man blir fast direkt från första kapitlet eftersom det känns att författaren vet vad han pratar om. Han pratar direkt med mig och jag har fått massor av konkreta tips att använda i alla möjliga situationer. Den här boken är en riktig pärla för den som känner sig lite nedtryckt ibland."
Katja Jönsson

"Jag har lärt mig vad det kostar att vara för snäll hela tiden. Man tjänar inget på det men jag lärde mig också hur man känner igen snälla och inte så snälla personer på deras beteenden. Jag tror liksom boken på att vara snäll mot de snälla och tuffare mot de tuffa om man ska må bra på sikt."
Beata Lundqvist

"Det var en tuff bok att läsa för mig eftersom jag kände igen mig i nästan allt. Jag har insett att det här med integritet är så viktigt för att få respekt. Jag kommer aldrig att acceptera att mitt självförtroende ska stiga och sjunka med andras gillande eller ogillande längre."
Johan Björk

"Äntligen har jag hittat ett verktyg för hur jag säger ifrån. Nu börjar mitt nya liv där ingen elak typ sätter sig på mig. Jag gillar särskilt kapitlet om hur man framstår som självsäker även när man inte är det. Så smart! Tack för det."
Charlotte Mårtensson

“Jag måste bara berätta för er vilken kanonbra bok jag köpte (Stå på dig annars gör någon annan det), fick även en gratis bok på köpet (Stressfri på jobbet). Jag är 25 år och har aldrig i hela mitt läst en hel bok, jag har aldrig haft ro i kroppen för att läsa, jag kan inte koncentrera mig helt enkelt trots att jag hade läshjälp under mina skolår, provat många sorters böcker osv men nu har jag läst ungefär 30 sidor i streck igår kväll i boken jag köpte av er, anledningen till att jag slutade läsa var för att jag va nära att somna annars hade jag kunnat läsa ut den i ett streck, den är väldigt intressant, jag känner igen mig väldigt mycket i boken, det är som att boken talar till just mig. Jag har tänkt på boken hela dagen och vill bara hem och läsa mer nu.”
Robin B, Mora


Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap