Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 smarta tips för att sluta sätta käppar i hjulet för dig självSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Få saker är så frustrerande som när det plötsligt går grus i våra nya, positiva rutiner. Träningen, det nya jobbet, förhållandet och din egen utveckling verkar rulla på så bra – och plötsligt är det precis som om någon tryckt på en knapp och allt verkar istället gå käpprätt åt helvete.
Det här är ett fenomen som vi alla upplever lite då och då – och det märkliga är att det ofta är vi själva som saboterar för oss. Så här sätter du stopp för det:

1. Ändra ditt syfte
Rannsaka dig själv. Har du kört fast för att du gör rätt sak, men av fel orsaker? Gör du något mer för att du vill tillfredsställa andra människors krav och förväntningar på dig än för din egen skull? Vilken är din egentliga drivkraft? Har den förändrats sedan du började den du gör nu? Följer du bara en rutin utan att reflektera över vad du egentligen håller på med och varför?

2. Ta ansvar
Den enklaste utvägen när man stöter på patrull är att skylla ifrån sig – på yttre omständigheter och på andra människor. Och det kan givetvis inverka, men i grund och botten måste du själv ta ansvar för din del i det hela. Det är bara dina egna val och handlingar (eller brist på dem) som avgör hur det ska sluta.

3. Ändra din målsättning
Har du gapat över mer än du kan svälja? Har du satt ett för stort mål och börjar inse att du inte riktigt har vad som krävs för att nå ända fram? Tänk om och tänk rätt. Omdefiniera ditt mål och ser över vad som krävs för att du ska kunna skapa nya förutsättningar för att lyckas. Att förändra sina mål innebär inte ett misslyckande, tvärtom – det tyder på mod och självinsikt.

4. Lägg undan dina skuldkänslor
Har du kört fast för att du tycker att du inte förtjänar att det ska gå så bra för dig? Väntar du bara på att bli avslöjad som en bluff? Det är ett inte helt ovanligt fenomen som begränsar oss i onödan. Tänk på allt du offrat för att komma så här långt. Dina framgångar hittills är bevis på din målmedvetenhet, hårt arbete och självuppoffringar.

5. Nobba negativa influenser

Det finns alltid människor i vår omgivning som älskar att frossa i misslyckanden. Deras avundsjuka triggar din inre självsabotör, så var på din vakt. Se till att städa i ditt umgänge och umgås bara med stöttande, positiva och kreativa människor som uppskattar dina ansträngningar lika mycket som du själv.Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap