I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

5 smarta tips för att sluta sätta käppar i hjulet för dig själv
Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Få saker är så frustrerande som när det plötsligt går grus i våra nya, positiva rutiner. Träningen, det nya jobbet, förhållandet och din egen utveckling verkar rulla på så bra – och plötsligt är det precis som om någon tryckt på en knapp och allt verkar istället gå käpprätt åt helvete.
Det här är ett fenomen som vi alla upplever lite då och då – och det märkliga är att det ofta är vi själva som saboterar för oss. Så här sätter du stopp för det:

1. Ändra ditt syfte
Rannsaka dig själv. Har du kört fast för att du gör rätt sak, men av fel orsaker? Gör du något mer för att du vill tillfredsställa andra människors krav och förväntningar på dig än för din egen skull? Vilken är din egentliga drivkraft? Har den förändrats sedan du började den du gör nu? Följer du bara en rutin utan att reflektera över vad du egentligen håller på med och varför?

2. Ta ansvar
Den enklaste utvägen när man stöter på patrull är att skylla ifrån sig – på yttre omständigheter och på andra människor. Och det kan givetvis inverka, men i grund och botten måste du själv ta ansvar för din del i det hela. Det är bara dina egna val och handlingar (eller brist på dem) som avgör hur det ska sluta.

3. Ändra din målsättning
Har du gapat över mer än du kan svälja? Har du satt ett för stort mål och börjar inse att du inte riktigt har vad som krävs för att nå ända fram? Tänk om och tänk rätt. Omdefiniera ditt mål och ser över vad som krävs för att du ska kunna skapa nya förutsättningar för att lyckas. Att förändra sina mål innebär inte ett misslyckande, tvärtom – det tyder på mod och självinsikt.

4. Lägg undan dina skuldkänslor
Har du kört fast för att du tycker att du inte förtjänar att det ska gå så bra för dig? Väntar du bara på att bli avslöjad som en bluff? Det är ett inte helt ovanligt fenomen som begränsar oss i onödan. Tänk på allt du offrat för att komma så här långt. Dina framgångar hittills är bevis på din målmedvetenhet, hårt arbete och självuppoffringar.

5. Nobba negativa influenser

Det finns alltid människor i vår omgivning som älskar att frossa i misslyckanden. Deras avundsjuka triggar din inre självsabotör, så var på din vakt. Se till att städa i ditt umgänge och umgås bara med stöttande, positiva och kreativa människor som uppskattar dina ansträngningar lika mycket som du själv.Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se