I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

Vill du göra ett spännade experiment den här veckan?

Jag brukar tänka att alla människor jag träffar har med sig en present till mig. Det gäller kollegor, kunder, familj, vänner leverantörer– alla. Varje gång vi har med varandra att göra sträcker de över ett paket till mig - jag får allt som paketet innehåller som en gåva. Och de får en present av mig också.

Här kommer experimentet
Tänk dig att varje person du träffar den här veckan har en sån där present till dig. En del personer kommer att ge dig roliga saker, inspiration, skratt, kunskap och bra saker. Men under veckan kommer antagligen någon inklivandes, river av inslagspappret och häller ut en hög med skit på ditt bord.

Det är den sista kategorin du ska hålla utkik efter. Finns det någon liten småsint, elak, negativ grinsill till person som är expert på att dra ner din energi i botten och som du faktiskt kan klara dig utan? Fundera på det under veckan. Det är viktigt eftersom nyckeln till både framgång och lycka är just att omge sig med stöttande och bra människor så att man kan vara - och fortsätta vara - en sån människa själv.

Och en annan men exakt lika viktig sak:
Vad har du själv för present med dig till de människor du har relationer till? Ser de fram emot att få träffa dig och öppna den? Finns det goda saker, beröm, uppskattning, kärlek och stöd i ditt paket? Jag tror att den enkla lilla tanken faktiskt kan leda till mycket bättre relationer både privat och på jobbet.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se