I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 superviktiga tips för att komma vidare i livet när allt känns som ”Måndag hela veckan”


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Hur många gånger känns det inte som om du kört fast och alla dagar ser exakt likadana ut, vad du än gör? Har du sett filmen Måndag hela veckan (1993) vet du exakt hur det känns. I filmen spelar Bill Murray en kille som presenterar vädret på TV. Under en reportageresa upptäcker han plötsligt att han upplever samma dag, om och om och om igen, utan att någon annan är medveten om det. Här är några av de vanligaste orsakerna till varför vi ofta hamnar i samma ändlösa loop som i filmen.


1. Vi har fastnat i dåliga matvanor
Vi äter dåligt och ohälsosamt och mår dåligt för att vi inte kan bryta mönstret. Ta hjälp om du behöver för att lägga om kosten och börja motionera skapar en enorm förändring i livet. Om du äter bättre och motionerar, så sover du också bättre, orkar mer och blir på bättre humör.

2. Vi oroar oss för våra skulder
Ekonomiska bekymmer är något som tynger oss. Vi lånar för att betala andra lån och hamnar lätt i ett hamsterhjul. Se över din ekonomi med hjälp av en bankrådgivare. Kan du få hjälp med att lösa dyra krediter och samla alla dina lån till mer fördelaktiga räntor? För kassabok, håll koll på dina inkomster och utgifter. Det finns massor av pengar att spara på att sluta slösa med småsummor som på ett år snabbt växer till stora pengar.

3. Vi sitter fast i en meningslös relation
Håller du och din partner ihop av fel orsaker? För att det är bekvämt? För barnens skull? För att det känns dyrt och krångligt att separera? För att du är rädd för att vara ensam? Våga rannsaka din relation.

4. Se över dina vanor – dvs. dina ovanor

Mycket av det vi gör varje dag är saker som vi inte ens tänker på att vi gör eller varför vi gör det. Ovanor är svåra att bli kvitt, men det blir enklare om du ersätter de dåliga vanorna med nya och bättre vanor. var ärlig mot dig själv, ta en stund och reflektera över dina dagliga ovanor. Skriv ned dem på ett papper så blir de också lättare att hantera.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap