I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Bättre relationer

5 orsaker till att ha mer sex
1. Hjärtat blir starkare
Sex är rena träningspasset. Sex tre dagar i veckan minskar risken för hjärtattack och stroke enligt en studie från Queens University i Belfast. Sex är utmärkt träningsform av träning - ungefär som att gå 1,5 kilometer eller gå upp för två trappor.

2. Humöret blir bättre
Under sex frigörs mängder av endorfiner, signalsubstanser och hormoner i kroppen. Oxytocin i synnerhet har en rad viktiga effekter, t.ex. som att dämpa ångest, lindra aggression och stress. En annan ingrediens som frigörs under sex är serotonin som fungerar som en naturlig antidepressiv kur.

3. Ökad livslängd
En brittisk studie upptäckte ett samband mellan för lite sex och att dö i förtid. En teori är att det har att göra med hormonet dehydroepiandrosteron (DHEA) som frigörs under sex. Naturligt DHEA har en rad positiva effekter i kroppen och anses påverka flera olika åldersrelaterade sjukdomar.

4. Bättre immunförsvar
Regelbundet sex skapar ett bättre försvar mot både förkylningar och influensa. I en studie från Wilkes University upptäckte forskare högre nivåer av specifika antikroppar hos personer med ett aktivt sexliv.

5. Du blir smartare
Åtskilliga forskningsrapporter har fastslagit att sex ökar vår kognitiva förmåga, speciellt för de som passerat 50-årsstrecket. Sex sätter alltså fart på hjärncellerna.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se