Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 tips om att göra din relation mer spännande


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. En passionerad natt
Intimitet och passion är inte bara viktigt utan också hälsosamt. Ett par som ska fungera ihop måste också tycka om att vara tillsammans på ett intimare sätt. När det uppstår problem i en relation, så är det sista parterna vill ha sex eller att vara nära varandra. Samtidigt kan just närhet bli en viktig del av läkningsprocessen och återuppbyggandet av relationen, även om det kan kännas konstigt till en början. Gör er tid tillsammans speciell. Du kanske överraskar din partner med ett varmt bubbelbad med tända ljus och lugn musik eller så bokar du in er på ett hotell över en helg, så ni kan komma bort och bara ägna er åt varandra.

2. Stick iväg
Planera en trevlig helg tillsammans på något slott eller liknande, så att ni kan få vara ifred och bara vara tillsammans. Planera också gärna in några aktiviteter i förväg som överraskar din partner.

3. Hitta en gemensam hobby
Om ni kan hitta något som ni gillar att göra tillsammans – toppen! Det kan handla om att renovera möbler eller spela golf eller vad som helst som ger er någonting gemensamt att prata om och att göra tillsammans. Om ni inte har något gemensamt intresse, så kan ni skapa det. Ni kanske går på en kurs ihop. Det finns tusen saker som ni kan göra tillsammans. Ansträng er lite för att hitta dem. Gemensamma intressen gör relationen både starkare och roligare.

4. Gå på dejt
Det här är ett bra tips för gifta par som levt tillsammans ett tag och som kanske har barn tillsammans. Allt hemma är som en fabrik och minsta lilla sak blir till ett projekt för att det ska fungera. Om er lediga tid sedan reduceras till att ni ramlar ner i soffan i mjukisbyxor och dräglande somnar framför ”Let's Dance”, så kommer snart tristessen som ett brev på posten. Bjud ut din partner på en dejt och låt er bli omhändertagna av andra för en gång skull. En dejt är en bra chans att få klä upp sig lite och att få känna sig fri från stress och krav igen.

5. Älska med varandra
En stor del av en framgången bakom en lycklig relation stavas ”sex”. Om ni har kört fast i gamla, trötta vanor och börjat få tråkigt, så köp en bok på området och våga föra in lite spänning i sängkammaren igen. Var inte rädd för att experimentera lite och prova något nytt tillsammans. Att hålla sexlivet levande är väldigt hälsosamt.

6. Skapa ett jättestort gemensamt framtidsmål
Vad ska ni göra när barnen blivit vuxna och flugit ur boet? Vad ska ni göra när ni har slutat jobba? Ska ni köpa ett hus på Cypern eller sälja allt ni har och segla jorden runt? Att redan nu sätta upp ett stort gemensamt mål förändrar inte automatiskt er relation till det bättre, men att ha en plan för framtiden ger er båda energi till att vårda ert förhållande och stärka det inför framtiden.
Utan mål dör relationer. Att ha gemensamma mål, gemensamma drömmar och att nå dem med gemensamma ansträngningar är viktigt för långa relationer. Vad har ni för mål och hur kan ni uppnå dem tillsammans?

7. Leta efter skäl att ta er ur era gamla vanliga rutiner
Ansträng er för att hitta på nya saker som ni kan göra tillsammans för att utmana er vardag och skapa nya, intressanta och roliga gemensamma upplevelser.

8. Fokusera på din partner – helt och hållet
Innan du kan börja tänka på vad du kan ge din partner, så måste du våga släppa dina egna behov och begär. Ta reda på vad din partner vill ha ut av er relation och fokusera på det. om du lyckas med det, så kommer belöningen också i form av ett otroligt stort förråd av idéer och uppslag på hur man kan förstärka relationen och fungera mycket bättre tillsammans.

9. Presenter är alltid välkomna – särskilt de oväntade presenterna
Man behöver ju inte begränsa sig till att ge bort presenter på födelsedagar och till jul. Ett bra sätt att hålla liv i en relation är att ge sin partner en spontan present som verkligen visar hur mycket du uppskattar att han/hon finns i ditt liv. Ett av livets stora glädjeämnen är möjligheten att vara just spontan. Ser du något som du vet att din partner skulle uppskatta och om du har råd att köpa det, så gör det. Att bara ge presenter när en partner förväntar sig att få dem blir rätt tråkigt i längden. Spontana gåvor visar att du tänker på din partner även när han/hon inte är med dig och att du har koll på vad han/hon gillar.

10. Kom ihåg hur det var när er relation var ny
Många par förlorar liksom intresset för varandra när det har gått en tid. Hemligheten med att hitta tillbaka till hur ni behandlade varandra när ni var nyförälskade stavas spontanitet.
Hitta på saker att överraska din partner med och ansträng dig för att ge honom/henne en positiv chock då och då. Gör något roligt, galet och oförutsägbart. Allt som bryter den vanliga vardagslunken är bra för att sätta fart på tillvaron. Våga vara lite ”wild and crazy” ibland. Din partner kommer garanterat att uppskatta det.


Lite att tänka på...


Lästips – årets mest populära relationsbok
Snabba tips som ger lyckliga relationer, läs mer här...

Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap