I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Så får du livsframgång

3 tips för att lösa alla dina problem
Är du som 99 % av världens befolkning – du gör samma misstag om och om igen, trots att du faktiskt vet bättre? Låter dina misslyckanden och dåliga beslut förvandlas till ovanor som du inte orkar eller vet hur du ska ta itu med?

Då gör du så här:


1. Fråga dig själv varför

Det här är en enkel, men effektiv metod för att komma till botten av ditt problem. Den första frågan ska identifiera ditt problem. Fråga sig själv varför du känner dig ledsen, deppig eller otillfredsställd. Du kommer kanske på att svaret är att du inte trivs på ditt jobb. Fråga dig själv varför. Ge dig själv fem liknande frågor för att komma till roten med din otrivsel och hitta saker som du kan göra för att förändra situationen.

2. Använd Paretos princip
Paretos princip kallas också ”80/20”-regeln – den innebär att 20 % av dina handlingar orsakar 80 % av problemet. Fundera lite på vad det är du själv gör som orsakar ditt problem. Vad kan du göra annorlunda? Vilka faktorer kan du inte påverka?

3. 5-stegsraketen
Identifiera ditt problem – är det verkligt eller inbillat? Finns det någon grund till att du upplever det som ett problem?
Hitta de saker som ligger till grund för ditt problem. Är det en eller flera faktorer? Vilka kan du påverka, vilka kan du inte påverka?

Ta reda på hur ofta ditt problem uppstår.
Skriv upp de saker som du gör för att förhindra att problemet växer.
Titta lite närmare på hur de lösningarna har fungerat – eller inte fungerat. Vad kan du göra annorlunda om de inte fungerar tillfredsställande?


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se