Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 tips för att lösa alla dina problem


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Är du som 99 % av världens befolkning – du gör samma misstag om och om igen, trots att du faktiskt vet bättre? Låter dina misslyckanden och dåliga beslut förvandlas till ovanor som du inte orkar eller vet hur du ska ta itu med?

Då gör du så här:


1. Fråga dig själv varför

Det här är en enkel, men effektiv metod för att komma till botten av ditt problem. Den första frågan ska identifiera ditt problem. Fråga sig själv varför du känner dig ledsen, deppig eller otillfredsställd. Du kommer kanske på att svaret är att du inte trivs på ditt jobb. Fråga dig själv varför. Ge dig själv fem liknande frågor för att komma till roten med din otrivsel och hitta saker som du kan göra för att förändra situationen.

2. Använd Paretos princip
Paretos princip kallas också ”80/20”-regeln – den innebär att 20 % av dina handlingar orsakar 80 % av problemet. Fundera lite på vad det är du själv gör som orsakar ditt problem. Vad kan du göra annorlunda? Vilka faktorer kan du inte påverka?

3. 5-stegsraketen
Identifiera ditt problem – är det verkligt eller inbillat? Finns det någon grund till att du upplever det som ett problem?
Hitta de saker som ligger till grund för ditt problem. Är det en eller flera faktorer? Vilka kan du påverka, vilka kan du inte påverka?

Ta reda på hur ofta ditt problem uppstår.
Skriv upp de saker som du gör för att förhindra att problemet växer.
Titta lite närmare på hur de lösningarna har fungerat – eller inte fungerat. Vad kan du göra annorlunda om de inte fungerar tillfredsställande?


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap