Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 viktiga saker att tänka på när du känner dig besvärad av att be om hjälp


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


1. Att be om hjälp är ingen svaghet, utan ett tecken på styrka
Det är lika dumt som meningslöst att intala sig själv att man borde kunna hantera allt själv och är en idiot som inte vet bättre än att klanta till det. Men det är ett tecken på styrka att erkänna sina fel och brister för sig själv och be om hjälp.

2. Att be om hjälp kan spara massor av tid och låta dig slippa ännu mer huvudbry
Det är lätt att man biter ihop och intalar sig själv att fortsätta kämpa vidare ensam för att man inte vill såra sitt ego. Men ju tidigare du ber om hjälp, desto snabbar kan du bli kvitt ditt problem. Och chansen är också stor att du sparar tid och en massa andra problem som uppstår om du tror att du kan klara allt på egen hand.

3. Att be om hjälp betyder inte att du ligger omvärlden till last
Många har svårt för att be om hjälp eftersom de intalar sig att de bara är till besvär för andra som ”har bättre saker för sig än att hjälpa dig”. Men så är det inte. Oftast blir folk glada om de kan hjälpa till. Åtskilliga studier har visat att det finns få saker som får människor att må så bra som att hjälpa andra.

4. Du är inte den enda som har problem

Det är oftast ingen tröst att höra – vi är alltid oss själva närmast och har svårt att reflektera över annat än våra egna problem. Tänk på att många är precis som du – de har också problem, men väljer att maskera dem och hålla allt inom sig själv. Den som först vågar prata med andra om sina problem kommer snabbt upptäcka att det finns många, många som står inför samma eller liknande dilemman.

5. Att be om hjälp kan vara det bästa som hänt på sikt
Att bita ihop och kämpa vidare på egen hand kan fungera som en kortsiktig lösning, men samtidigt orsaka värre problem på lång sikt. Att be om hjälp tidigt kan förhindra att problemet hinner växa sig större.

NYHET för dig som tänker alldeles för lite på dig självt


Läs om hela innehållet:
Hur du blir din egen bästa vän


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap