Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 frågor du måste få svar på innan du gör slut med någon


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Vad får jag ut av den här relationen?
Varför är vi tillsammans? För att det är bekvämt och tryggt? För att det blivit en vana? Håller vi ihop av samma anledning eller blundar vi för alla olikheter och problem? Kan du vara dig själv tillsammans med din partner?

2. Vad känner jag när jag tänker på min partner när vi inte är tillsammans?
Är du glad eller irriterad? Ser du fram emot att träffas efter jobbet och umgås med varandra i helgen eller hade du helst velat umgås med andra och göra helt andra saker?

3. Vad tänker jag när det börjar dra ihop sig till semester och långledigt?
Underbart – äntligen får vi tid att rå om varandra?
Herregud, hur ska det här gå? Vi kommer ju att tråka ihjäl varandra!

4. Delar vi samma uppfattning om vår relation?
Strävar vi efter samma saker i framtiden? Hur vi ska bo och leva och om vi ska ha barn ihop? Har vi samma mål? Håller vi på att utvecklas helt olika och söker efter andra mål i tillvaron?

5. Ger jag mer än jag får tillbaka?
Känns det som att det alltid är du som tvingas kompromissa och offra dig för att din partner ska må bra och känna sig tillfredsställd? Det kan handla om allt från inredningsdetaljer till var ni ska åka på semester eller använda extrarummet till.

6. Är det mer gräl och tystnad är skratt i relationen?
En bra relation ska inte kännas som ett ok. Att rensa luften ibland är lika nyttigt som ofrånkomligt, men om varje liten motsättning slutar med skrik och smäll i dörrarna eller iskall tystnad i flera dagar så är det dags att hissa varningsflagg. Det är lätt att det blir en negativ trend som förgiftar ert umgänge.

7. Skapar vi tillräckligt med tid för varandra?
Det finns tusen saker som inkräktar på en relation. Vardagen är överfull av måsten; jobb, handla mat, städa, laga mat, hämta och lämna på dagis och hockeyträningen. Tiden försvinner och orken tryter för alla människor. Men en relation överlever inte av sig själv i längden om vanorna och rutinerna tillåts ta över. Hur mycket anstränger vi oss för att skapa tid tillsammans? Hur prioriterar vi de lediga stunder som finns?

8. Älskar jag min partner för den hon/han är eller för den jag vill att han/hon ska vara?
Att hoppas att han/hon ska förändras med tiden är ingen bra grogrund för en hälsosam relation. Människor förändras bara för att de själva vill – inte för att andra vill det.

9. Kommer jag ångra mig framöver om jag gör slut nu?
Det finns få saker som är så jobbiga att bära med sig som ånger. Hur tror du att du skulle känna om fem år om du gör slut med din partner nu? Skulle du ångra dig och må dåligt eller känna att du bara ännu mer fick bekräftat att du tog rätt beslut? Finns det en risk att du skulle känna dig lättad över att vara ensam igen, men att den känslan skulle försvinna efter kanske bara några månader? Vad skulle du göra då?

10. Hur skulle mitt liv se ut utan min partner?
Det är kanske den tuffaste frågan att besvara. Skulle du sakna hans/hennes ovanor, små egenheter och nycker, trots allt? Skulle du känna dig lättad och fri? Hur skulle ditt liv se ut istället? Vad skulle du göra annorlunda då? Varför skulle du inte kunna leva så nu med din partner?


NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap