Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 viktiga saker att tänka på innan du lockas att ta ett snabblån


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Måste du ha pengarna nu?

Det första du ska tänka på är om du verkligen måste ha pengarna nu direkt. Har du ingen mat i kylen? Kan du inte betala hyran? Eller ditt bostadslån? Handlar det om att låna pengar för att betala andra lån eller ren konsumtion borde du verkligen tänka till ett par vändor till.

2. Kan du låna av vänner eller familj?

Det är billigare att låna av vänner och familj än av en långivare inom snabblån. Snabblånen har hiskeliga räntor. Finns det ingen i dig närhet som kan ställa upp istället?

3. Kan du betala tillbaka lånet i rätt tid?
Innan du tar ett snabblån måste du tänka på den dag när lånet – med ränta – måste vara återbetalt. Klarar du att betala tillbaka i rätt tid? Var försiktig. Risken finns att du kan behöva ta ett nytt lån för att kunna betala tillbaka det gamla.

4. Kan du hitta en långivare med gratis snabblån?
Om du måste ta ett lån, så se om du kan hitta kostnadsfria snabblån. De finns faktiskt, även om de långivarna inte är så många. De har som policy att erbjuda alla nya kunder ett kostnadsfritt snabblån. De här långivarna tänker på lång sikt och vill gärna att du blir en lojal kund i framtiden.

NYHET som andra har gillat

Lär känna dig själv – 400 frågor som visar vem du är - egentligen

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap