Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Tio trevliga saker som händer när du intresserar dig för att ta kontroll över dina pengar


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det låter enormt tråkigt för många att göra budgetar och att hantera sina pengar. Det gemensamma för personer som tycker så här är att de aldrig har pengar efter den tjugonde varje månad. Så ta dig i kragen nu så ska jag visa några trevliga saker som händer när du tar ett aktivt intresse i din ekonomi.

1. Om ni är två vuxna kan ni dela en ny erfarenhet.
Istället för att bråka om ekonomi kan ni börja planera för att få en bättre framtid. Ni kan se var det går att skära för att ha pengar över till resor eller sparande eller vad ni vill. Ni blir ett team med ett gemensamt mål istället för två ekonomiska öar (ja, det lät ju tråkigt men ekonomi är viktigt för harmonin också).

2. Ni kommer att äta nyttigare.
När ni märker vad Coca colan egentligen kostar och att matlagning från grunden egentligen är billigare om man styr maten lite efter årstiderna. Se där ett nytt roligt livsprojekt igen!

3. Ni kommer att ha färre saker som bara skräpar eller går sönder.
Eftersom ni räknar kronorna är sannolikheten mindre att ni köper onödiga saker. I år till exempel verkar det som att alla ska ha kaffemaskiner med ampuller till. Större delen av de där manickerna står på vinden om ett halvår. Ni blir inte lurade av allt nytt. Ni står lite över sånt.
För många människor idag är det snarare deras saker som äger dem och inte tvärtom. Med färre grejor i huset blir det lättare att städa också.

4. Ni börjar prata pengar med era barn.
Det här samtalsämnet växer rika familjer upp med helt naturligt eftersom de uppenbarligen intresserat sig för pengar. Dina barn får fördelar som andra inte får när du gör dem medvetna om hur man ska hantera sina pengar för att få nytta av dem.

5. Ni vet hur ni ligger till.
Ni kommer att ha total koll på ekonomin för framtida saker som till exempel julklapparna, semestern osv. Det är en skön huvudkudde att ha.

6. Ni har råd att ta ledigt.
Vad sägs om att ta tjänstledigt tre månader och göra det där ni alltid velat göra utan att behöva vänta till pensionen? Den som har pengar kan göra det.

7. Spar ett tag så har du ”dra åt helvete-pengarna”.
Att känna friheten i sig att kunna be chefen hoppa från något högt gör dig mindre benägen att stressa upp dig. Du kan spara ihop tillräckligt med pengar för att kunna göra det som andra inte kan. Bara känslan av att du blir en mer fri människa gör att du klarar mer stress.

8. Ni får gemensamma mål – som ni vet att ni kan nå.
Kul. Om du och din partner drömmer om något kommer er budget att hjälpa er dit.

9. Ni kommer att ha pengar att spendera utan att känna skuld för det.
Om ni har en liten del i månadsbudgeten som avsätts för var och en av er att lägga på vad ni vill så kan ni göra det som ni vill utan att känna att ni bränner pengar som egentligen skulle vara till elräkningen.

10. Ni kommer att bli ekonomiska proffs.
Det är helt naturligt att man blir mer intresserad av ett ämne som man börjar förstå lite mer om. Du kommer att fatta saker som du inte intresserade dig för tidigare. Du kanske har dina gamla sparpengar i fonder och upptäcker plötsligt att du lika gärna kan sköta dina affärer själv på börsen utan att dina avgifter ska gå till fondbolagens julfester. Du börjar intressera dig för att förhandla med banker för att få ner räntor. Du börjar helt enkelt bli en medveten konsument som tänker på dig själv.

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap