Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 orsaker till varför du måste först måste trivas med dig själv för att komma vidare i livet när det tar emot


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Alla får en släng av sleven ibland. Vi blir sårade, nobbade, utskällda och utskrattade. Hemligheten med att hitta tillbaka till en bättre tillvaro igen är egentligen ingen hemlighet. Du har allt som behövs i dina egna händer om du bara vet vad du ska leta efter.

1. Ge och ta
När vi mår dåligt gör vi allt för att ligga under radarn. Många ganger är de svårt att orka möta och prata med andra människor, men en av hemligheterna med att komma på fötter igen är att kliva ut i rampljuset igen. Vi drar till oss lika mycket uppskattning från andra som vi visar för oss själva – kort sagt, om du inte trivs med dig själv så syns det på dig och det får också andra människor att dra sig undan.

2. Självförakt kan ge fysiska men
Studier har visat att man kan bli fysiskt sjuk om man deppar ihop alldeles för mycket. Kroppen reagerar negativt på mentala förändringar. Att uppskatta sig själv skickar ut signaler från resten av kroppen till hjärnan som hjälper dig att tolka ditt totala välbefinnande. Lyssna på vad kroppen säger.

3. Fokusera på sådant du gillar och människor du trivs med
Positiva influenser utifrån kan aldrig underskattas. Blunda för dina problem och försök att göra mer av det du gillar att sysselsätta dig med. Umgås med positiva människor. Vi blir som vi lever – med andra ord är chansen att må bättre minimal om du låser in dig hemma, fäller persiennerna och bara tycker synd om dig själv. Ge dig själv en chans och kliv ut i ljuset igen.


Så där, lite att börja med

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap