Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 effektiva sätt att göra livet lite enklare på


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det låter kanske lite futtigt, men det är faktiskt de små detaljerna som avgör om hur din vardags gestaltar sig. Du kommer bli överraskad hur stor skillnad de här småsaker faktiskt kommer att göra:

1. Lyssna på andra

Gör det. Folk är så självupptagna idag så om du verkligen ger dig tid att lyssna på någon som vill prata, så kommer du få mer uppskattning och dessutom en chans att lära nya saker.

2. Våga ta emot kritik
Det kan vara surt att höra negativa saker om sig själv, men det kan också vara nyttigt att få en påminnelse om sina brister. Om du lyssnar på andra människors feedback och ger dig själv en ärlig chans att ta det till dig, finns det också möjlighet att förändras på ett positivt sätt.

3. Var flexibel
Det kan vara lättare sagt än gjort. De flesta av oss är så djupt rotade i våra vanor och rutiner att vi har svårt för att ändra på saker och ting. Förändringar är ju tuffa och jobbiga. Lever du ensam är det ännu viktigare att försöka vara lite extra flexibel, annars är det lätt att du glömmer bort att ta hänsyn till andra människors behov och åsikter.
Bryt en vana idag bara för att du kan och för att utmana dig själv. Hur farligt var det egentligen?

4. Fokusera på en sak i taget

Folks koncentrationsförmåga är usel idag. Allt är snuttifierat. Alla stressar för att hålla koll på allt samtidigt. Mat ska lagas, serier ska ses, sociala medier ska uppdateras, vänner ska pratas med och jobb ska göras – och allt på en gång. Lägg bort den ovanan. Fokusera på att göra en sak i taget – och att göra en enda sak riktigt bra istället för 10 halvdåliga.

5. Välj dina strider

Ibland verkar det som det normalt konflikträdda Sverige plötsligt drar ut i strid för precis allting. Allt ska debatteras, rannsakas och analyseras. Det har blivit trendigt att tycka till om allting. Men fråga dig själv först – är det här värt att engagera mig i? Var inte rädd för att bemöta en konflikt, men välj dina strider. Slösa inte tid och kraft på sådant som du innerst inne inte bryr dig särskilt mycket om.

6. Le oftare
Få saker är så avväpnande och effektiva som isbrytare och konfliktlösning som att le. Gör det lite oftare. Lyft blicken från mobilen, se på andra människor och le. Ja, de kommer antagligen först tro du går på droger eller vill tigga pengar, men det går snart över. Ett leende kan öppna dörrar till möten, upplevelser och saker som du inte ens visste existerade.

7. Säg ja till att lära nya saker – varje dag
Så länge du håller nyfikenheten vid liv kan tillvaron aldrig stagnera. Lär dig något nytt varje dag – det kan räcka med att lära dig ett nytt ord. Våga prova nya saker.

8. Var tydlig
Säg vad du menar och mena vad du säger. Var rak på sak och linda inte in allt du vill säga i en massa ludd. Fråga konkret om du vill veta något eller behöver hjälp. Det finns inga riktiga tankeläsare. Att använda ett enkelt och koncist språk är inte bara effektivt, det minskar också risken för onödiga missförstånd.

9. Var ärlig

Lova inte mer än du kan hålla. Stå för ditt ord. Är du inte säker på att du kan hålla ett löfte, så säg inte att du ska göra si eller så. Det är bättre att lova mindre och leverera mer som en överraskning.

10. Bli bättre på att organisera din tillvaro
Att organisera (t.ex. genom att skriva Att göra-listor och sätta upp deadlines för sig själv) tillvaron och lära dig prioritera bättre får du också mer tid över att göra mer av det som du helst vill syssla med. Det lyfter även den tråkigaste av dagar och håller humöret på topp.


Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap