I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 alarmerande tecken på att du har förlorat din motivation


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

1. Du har slutat diskutera dina idéer och tankar med andra
Det är det första tecknet på att du har tappat gnistan. Du rycker bara på axlarna och orkar inte ta tag i sådant som du tyckte vara spännande och roligt förut. Försök ta reda på orsaken. Har du fått kritik som gjort dig deppig? Har du mötts av misstro och missförstånd? Finns det saker som du kan göra för att vända trenden? Kan du hitta nya infallsvinklar? Söka andra alternativ?

2. Du tiger trots att du inte håller med
Stänger du bara av när folk börjar prata om sådant som du tidigare var entusiastisk över och engagerad i? Orkar du inte kommentera eller protestera när du tycker att allt som sägs är fel?

3. Tycker du att det är lönlöst att uppdatera dig själv?
Hänger du med huvudet och tänker ”Det är ändå ingen idé” när det blir tal om uppdateringar och vidareutbildning? Finns det någon speciell anledning till att du bara har gett upp? Är du verkligen nöjd med att livet bara fräser förbi dig i hundratrettio knyck och låter dig stå kvar och hosta damm?

4. Har du slutat ta egna initiativ?
Trampar du runt i gamla, trötta rutiner och gör saker utan passion och inlevelse? Tänker du inte ens på vad du gör längre eftersom du inte orkar bry dig? Suckar du bara om någon ber dig om råd eller hjälp?

5. Har glömt bort dina ambitioner?
Minns du inte längre vad du vill åstadkomma, vilket målet för dina drömmar var? Brinner inte marken längre under fötterna? Känner du att du helst av allt bara vill glo på kändisar som bakar och dansar i korkade TV-program – eller vill du helst bara dra täcket över huvudet och sova?
Svarar du ja på en eller flera av de här frågorna - eller kanske på alla – så är du illa ute. Men hjälpen finns nära. Det finns en hel bok full av enkla, men fantastiskt effektiva tips för att få fart på motivationslusten igen.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap