I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

4 idiotsäkra sätt att förändras till det bättre
Alla vet hur svårt det är att hantera förändringar – och det gäller oavsett om man vill förändras eller inte. Förändringar är en oundviklig del av livet. Det finns några enkla knep för att lyckas förändras och göra det på ett positivt sätt.

1. Byt en dålig vana mot en bra vana
Det är snudd på omöjligt att bara sluta tvärt med en ovana. Det håller ett par dagar, i bästa fall kanske mer. Men det är så lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår igen så fort vi tappar motivationen. Tricket är att ersätta en ovana med en bra vana.

2. Be om råd
När du har kört fast och försöker lösa ett problem, oavsett vad det är, så våga be dina närmaste om hjälp i form av konkret och 100 % ärlig feedback. Utomstående har ofta lättare att se varför du trilskas med samma problem utan att hitta en lösning än du själv. Men det fungerar bara om du är mottaglig för kritik och vågar lyssna och ta till dig kritiken och råden du får.

3. Ta små steg
Skynda långsamt. Förändra saker och ting genom att ta små steg.

4. Fokusera på att förhindra förluster
Flera amerikanska studier har visat att människor är mer motiverade att förhindra att man förlorar något än att anstränga sig för att erhålla en vinst.


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se