Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

6 sätt att få dubbelt så mycket gjort som du är van vid


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

”Tiden räcker inte till”.
Hur många gånger har du hört den meningen suckas i kombination med rullande ögon, grimaser och djupa suckar?
En man vid namn W. M. Lewis sa en gång en klok sak: ”Det tragiska med livet är inte att det tar slut så fort, utan att vi väntar så länge innan vi börjar leva det”. Här ska du få 6 effektiva sätt för att enkelt få dubbelt så mycket gjort som du brukar.

1. Planera
Underskatta aldrig vikten av att vara väl förberedd. Gör så mycket du kan för att morgondagen ska flyta snabbare genom att redan kvällen före planera din dag. Du behöver inte gå till överdrift, men att skapa lite struktur kan frigöra en massa extra tid och bespara dig onödig irritation. Det kan räcka med att plocka fram alla saker du behöver, tanka bilen, hänga fram kläder eller kolla upp resvägar eller restider om du ska åka någonstans där du inte varit tidigare.

2. Var konstruktiv
Det gör du genom att skapa en ”Att-göra”-lista. Om du aldrig använt en sådan förut, så kommer du att upptäcka att det är ett otroligt effektivt sätt att få saker och ting gjorda och samtidigt hålla tidstjuvarna i schack. Visa lite disciplin och följ listan. Pricka av en sak i taget tills du klarat av allt som står på listan. Tänk att något så enkelt också kan vara så mördande effektivt!

3. Utnyttja din vakna tillvaro bättre
Om du är kvällsmänniska är det meningslöst att ta itu med saker som du har svårt för att göra på morgonen och tvärtom. Anpassa det du ska göra till din egen dygnsrytm. Du vet själv när du känner dig piggast, mest energisk och effektiv. Utnyttja det och lägg om dina vanor.

4. Gör vad du kan för att eliminera onödiga avbrott
Lär din omgivning att respektera din tid. Få dem att förstå att det finns tillfällen när du vill vara i fred om du verkligen vill utnyttja din tid effektivt. Stäng av mobilen. Ryck jacket till telefonen. Om du är hemma, så låt inte TV:n stå och puttra på tomgång eller radion skvala i onödan. Sitter du på jobbet och vill slippa folk som ska skvallra eller locka med dig på rök-och fikapauser stup i kvarten, så förklara vänligt, men bestämt att du inte vill. Kan du så lås dörren till ditt rum.

5. Försök inte alltid göra allting själv
Den som en gång myntade uttrycket ”Själv är bäste dräng” hade ingen aning vad han (för det var antagligen en kille) pratade om. Lär dig delegera. Kräv att resten av familjen hemma hjälper till. Särskilt kvinnor har svårt att släppa taget om saker och ting.
- ”Om jag inte gör det, så blir det aldrig gjort”, brukar det heta. Ofta är det tyvärr också sant, men att spela martyr och axla alla bördor och allt ansvar håller aldrig i längden. Män och barn kan också hjälpa till - bara de vill.

6. Skapa deadlines
Egentligen är det så enkelt när du måste få någonting gjort. Sätt upp två deadlines - en tidpunkt för när du ska börja med ett projekt och en för när det ska vara klart. Och respektera dina deadlines. Alltid!


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap