Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

15 enkla tips om hur du mår bättre varje dag


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland måste man påminna sig själv att vara snäll mot sig själv. Livet kan ju vara hårt nog ändå. Men då är det viktigt att vara snäll - mot dig.


15 enkla tips om hur du mår bättre varje dag

1. Var inte någon som du inte är. Att vara sig själv är antagligen den största utmaningen man kan ha i en värld som försöker göra dig till en i mängden. Någon kommer alltid att vara smartare, snyggare och mer framgångsrik än du, men de kommer inte att kunna vara du. Ändra dig inte för att andra ska gilla dig. Var dig själv och rätt personer kommer att gilla dig för den du är.

2. Släpp det som varit. Du kan inte börja nästa kapitel av ditt liv om du läser om det senaste kapitlet hela tiden.

3. Sluta slå ner på dig själv för gamla misstag. Vi gör alla misstag genom livet, kämpar, väljer fel men allt det där leder till sist mot rätt beslut eftersom vi lärt oss något på resan. Allt som hänt dig i livet har förberett dig för de steg du ska ta framöver.

4. Försök hitta lyckan och skönheten i de små sakerna. En dag kommer du att titta tillbaka och upptäcka att de små sakerna egentligen var de störa.

5. Följ ditt hjärta. Slösa inte bort ditt liv på att uppfylla någon annans dröm.

6. Börja vara artigare mot dig själv. Om du hade en vän som sa samma saker till dig som du säger till dig själv – hur länge skulle du behålla den vännen?

7. Uppskatta det du redan har. Problemet många av oss har är vi tror att vi kommer att bli lyckligare när/om/då vi uppnår en särskild nivå i livet. Problemet är att när du når fram dit så har du säkert ett annat mål i sikte. Om du inte passar dig kan du tillbringa hela ditt liv med att jobba för nya saker utan att uppskatta det du har just precis nu.

8. Leta efter det goda i det synbart dåliga. När livet är tufft och du känner dig nere, leta efter vad som är bra i den situation du är i. Var finns hoppet? Påminn dig själv om att du kan och kommer att bli starkare av de tuffa tiderna. Ofta är det så i livet att det som verkade vara dåligt istället ledde fram till något bättre.

9. Förlåt dig själv. Vi har alla blivit sårade av våra egna dumma beslut och det är såklart normalt att känna smärta över sånt men ibland hänger den där smärtan kvar för länge. Vi återupplever det jobbiga gång på gång och får svårt att släppa taget. Förlåt dig själv för det som hänt. Det betyder inte att du raderar historien eller glömmer vad som hänt. Det betyder att du bestämmer dig för att släppa det som gör ont och gå vidare.

10. Livet är bräckligt, plötsligt och kortare än vad det verkar vara. Imorgon kanske inte ens finns – i alla fall inte för alla. Just nu sitter någon person och planerar för morgondagen utan att veta att han ska dö idag. Det är sorgligt men sant. Just därför – lägg din tid på bra saker idag och uppskatta det du har.

11. Gör inte problemen större än de är. Låt helt enkelt inte ett enda mörkt moln täcka hela din himmel. Det finns alltid något i ditt liv som solen skiner på. Ibland måste man bara glömma bort hur man känner och trycka på framåt.

12. Börja se på varje utmaningen som en lektion. Fråga dig själv: Vad finns det att lära sig i den här situationen? Svaren kan skifta: Att bli starkare, att kommunicera tydligare, att lita på mina instinkter, att visa kärlek, att förlåta, att prova något nytt.

13. Du är inte ensam. Alla människor har problem. Problem innebär bara att du är mänsklig och att du behöver lite tid för att komma tillbaka på rätt spår. Det spelar ingen roll hur synd du tycker om dig själv i den situation du befinner dig i – det finns andra där ute som känner exakt samma sak som du just nu. När du säger till dig själv att du är helt ensam är det bara din hjärna som ljuger för dig.

14. Det är bättre att bli sårad av sanningen än tröstad av en lögn. Försök alltid att se saker som de är istället för som du hoppas, önskar eller förväntar dig att de ska vara.

15. Du kan inte kontrollera det som händer dig men du kan alltid kontrollera hur du reagerar på saker som händer. Allas liv har positiva och negativa aspekter – ALLAS! Nyckeln till att vara lyckligare som människa är att bestämma vad man ska fokusera på. Fokusera på det goda.

Lite att tänka på...

Läs om den nya boken "Hur du blir din egen bästa vän"


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap