Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Bli lycklig - så gör du


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Lycka är ett långt ifrån samma för alla, men det finns gemensamma nämnare när människor intervjuas om vad lycka egentligen är. Jag tycker att lycka är det här - håller du med?

Lycka för mig = En sinnesstämning jag får när jag är upptagen av något positivt. Lycka är inte att sitta med ett smajl i ansiktet och glo rakt framför sig( det känns snarare som att vara onykter). Om du kan hålla med om det ska jag bena upp några snabba tankar om hur alla skulle kunna bli lyckligare varje dag.

9 sätt att bli lycklig

1. Att få leva i harmoni med mina värderingar och det jag tror på
Identifiera vad du tror på här i livet och se till att du får hålla på med det på något sätt. För mig är det rent yrkesmässigt att hjälpa företagare att lyckas bättre. Det låter kanske tråkigt i andras öron men för mig är företagare egentligen den enda grupp människor jag riktigt står ut med eftersom de ofta vill massor av saker. Privat är det att min familj har det bra och att vi får chansen att göra saker tillsammans. Jag jobbar ständigt med det.

2. Handla
Och då menar jag inte shoppa. Handling är det vackraste ord jag vet och det finns inget som kan ta en från olycka till lycka lika snabbt som att göra något åt det man inte gillar och göra mer av det man gillar. Sluta snacka och gör saker.

3. Ta kontroll över din tid
Du hinner inte göra allt som alla andra vill att du ska göra. Välj så att du kan få mer tid över för det som verkligen är viktigt för dig.

4. Sätt mål
Det låter tjatigt men om man sätter mål som stämmer överens med något man tror på så är mål väldigt lyckobringande. Målen du sätter ska vara DINA mål, inte någon annans. Vad har du för mål? Vad har du för ekonomiska mål? Vad har du för mål med dina relationer?

5. Var glad över det du har
Om du bor i Sverige så har du redan massor att vara tacksam över. Vi har ett system som tar hand om människor även om det börjar förfalla men relativt sätt är det ett generöst system. Vad har du i ditt liv att vara tacksam över?

6. Inse kraften i att vara nyfiken och att lära sig saker
Häng med i vad som händer, lär dig nya saker och bekämpa inte det som är nytt. Att hålla hjärnan på hugget och att förbättra sig själv och lära sig mer är ett fantastiskt sätt att bli lycklig.

7. Ta hand om din hälsa
Hälsan ska man inte ta för given, snarare ska man veta att det finns massor av saker man kan göra själv för att vara hälsosam idag, imorgon och tjugo år från nu. Din kropp är expert på att tala om för dig om något är fel. Lyssna.

8. Ha stora idéer
Nöj dig inte med dagens realiteter utan börja definiera din egen framtids realiteter. Det är ju så att stora drömmar är svårare att nå men om du inte drömmer stort så missar du de små drömmarna också.

9. Omge dig med rätt människor
Tyvärr är det så att det finns en hel del negativa drömdödare där ute och de kan finnas närmare än du tror. Akta dig för människor som inte vill dig väl, som inte låter dig jaga efter dina drömmar och som inte stöttar dig på vägen. Leta efter de goda människorna och när du hittar dem – håll fast dem.


Lästips som andra har gillat

Gör det nu - eller ångra dig i graven

”Fem poäng av fem! Perfekt språk – direkt till läsaren. Det finns sammanfattningar, frågeformulär, saker att komma ihåg eller tänka på. Personlig, tydlig och med stor empati. Man får tillit till författare från första raderna – det syns direkt att han vet vad han skriver om. Uppmuntrar och vägleder. Lagom djup, mycket psykologisk och väldigt nyttig. Boken hjälpte mig att förstå mig själv bättre. Jag fastnade i vissa avsnitt och fick läsa om dem, t. ex, om beroende av andra människor, då fick jag tänka om mina relationer med de andra och förstå att det är/var bara bra att släppa taget och gå vidare, att bli mer vuxen och oberoende.”
Marina Wallin, Stocka

”Jag blev lite besvärlig för familjen hemma efter jag läst boken men också otroligt peppad och glad, mycket för att jag förstod att det faktiskt finns fler som är som jag och det går att göra något åt det. Jag började sakta tänka i andra banor. Jag är inte dålig på att genomföra saker, men är av den oroande karaktären som funderar väldigt mycket på "vad som kan hända längre fram" och går in i en ond cirkel som stjäl otroligt mycket energi. Förändringarna började sakta ta form allt efter sidorna i boken och nu känns livet enklare, roligare och nu tar jag rätt steg och gör rätt saker i mitt liv. En bok att ha med sig lång tid.”
Anette Dahlgren, Trekanten

”Man får sig en tankeställare att tiden går men det man lär sig är att det inte är för sent att starta nya projekt och utmaningar... Boken innehåller många tänkvärda kapitel som faktiskt hänger ihop med mental träning också...”
Maud Gradh Karlsson

”Det bästa med boken var sättet den var skriven på, enkel att förstå och gav konkreta tips.
Den har absolut hjälpt mig, den gav mig verkligen en spark i baken och fick mig att inse att det bara var att bestämma sig! Jag kommer förmodligen läsa om den flera gånger. Jag skulle rekommendera den till alla, även den andra boken jag köpte, "Rivstart" var hur bra som helst.”

Emelie Karlsson, Ulricehamn

”Den svenska modellen bygger bland annat på trygghetsnarkomani, och den här boken utmanar oss att lämna detta trygga landskap. Boken har fått mig att tänka till och i högre grad värdera vad jag sysslar med (och inte sysslar med). Den har påverkat mina vägval inför framtiden i en hälsosam riktning (och gjort mig mindre beroende av trygghet). Köp den!”
Lollo Vestlund

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap