I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Du och jobbet

4 sätt att göra din Att göra-lista 1 000 gånger mer effektiv
Tillhör du dem som lärt sig skriva Att göra-listor för att få en bra översikt av vad du måste göra? Bra. Tillhör du samtidigt dem verkar få mindre och mindre gjort ju mer du anstränger dig för att styra upp din tillvaro?


Så här gör du:

1. Skriv tydligare punkter
Att bara klottra ned saker på ett papper gör inte att de blir snabbare gjorda. Lägg lite mer tid och tanke bakom varje punkt. Tänk inte att du ska renskriva det senare, det blir aldrig av. Var detaljerad och skriv exakt vad det är du ska göra. Annars blir det som att när du drömt en fantastisk dröm och tänker att den var så makalös, så jag kommer ihåg den även ikväll när jag sätter mig för att skriva ned den efter jobbet. Lura inte dig själv – minnet är som en hink med små hål i och tankar rinner snabbt ut och försvinner för alltid.

2. Rationalisera hårdare
Hur många av punkterna på din lista förtjänar verkligen att få finnas med på listan? Se över din lista och gå igenom punkterna. Tänk på att vi är lata av naturen och väljer instinktivt att göra det som är enklast och går snabbast. Men genom att göra de enklaste sysslorna först för att belöna oss själva, så blir konsekvensen att de största och viktigaste punkterna alltid blir kvar på listan.

3. Schemalägg pauser
Det finns studier som visar att de mest produktiva människorna jobbar i 52 minuter innan de tar en paus på 17 minuter. Gör likadant själv och lura dig inte att tro att du kan pausa när du ändå har kört fast med det du håller på med. Lägg därför in pauserna på din Att göra-lista. Då gör de också mest nytta.

4. Mota bort energitjuvar

Folk har oftast väldigt lite respekt för andra människors tid. Bli bättre på att säga nej och stänga ute energitjuvar som slukar både tid och ork från dig.

Så där, lite att börja med

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se