I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

5 enkla, men supereffektiva knep för att snabbt bli pigg
1. Ät en bit citron
C-vitaminer är inte bara nyttiga, de hjälper också att skapa en quickfix och piggna till åtminstone för stunden. Men att bita på en citron då och då under dagen hjälper också till att hålla energin uppe och känna dig piggare på lång sikt.

2. Lyssna på musik på hög volym
Det hjälper dig inte bara att piggna till, utan adrenalinet som pumpar när du spelar musik som du gillar (på hög volym) hjälper också humöret att komma på topp.

3. Duscha iskallt
Ett gammalt klassiskt knep som fortfarande fungerar alldeles utmärkt. Om du vill fega lite, så duscha varmt som du brukar, men avsluta med 10 sek iskallt vatten. Det får dig garanterat att vakna till liv.

4. Drick vatten

Ännu ett gammalt uttjatat tips som verkligen fungerar. Nej, vatten innehåller varken vitaminer, kalorier, socker eller salt som de energidrycker som folk tycks leva på i dig. Men att regelbundet dricka vatten förhindrar att du blir uttorkad och då blir slö, trött och grinig. Särskilt när det är rekordvarmt ute. Då gäller det att dricka även om du inte ”hör” kroppen signalera ”påfyllning”.

5. Rör på dig

Ta en promenad, gör lite gymnastik och gå ut för en nypa friska luft. All form av rörelse sätter igång blodcirkulationen som ger ny energi. Tänk på att det inte behöver bli någon långpromenad eller joggingrunda – det kan räcka med frisk luft och lite rörelse i tio minuter för att väcka kropp och hjärna till liv igen.

Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se