I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

4 enkla knep för hur du ska göra för att bli modigare
Rädsla är inte inbillning. Rädsla är ett verkligt begrepp. Rädsla ska tas på allvar och respekteras – men rädsla får inte ta överhanden och begränsa dig i onödan. Det finns några enkla saker du kan göra för att bli bättre på att utmana dina rädslor.

1. Sätt ord på din rädsla
Vad är du rädd för? Varför? Finns det fog för din rädsla? Vad är det värsta som kan hända om du gör något som du är rädd för?

2. Konfrontera din rädsla
Gör mer av det som du inte tror att du klarar av. Ta små steg i taget. Rädslor är inget man besegrar över en natt. Kan du be om hjälp för att göra sådant du är rädd för? Gå en kurs? Utbilda dig?

3. Acceptera att du inte har facit i hand
Intala dig själv att det är fullt naturligt att inte veta vad som ska hända och hur ska känna i förväg när du gör sådant som du tycker är obehagligt. Acceptera att allt som är nytt och ovant får kännas lite skrämmande. Människan är ett vanedjur. Så fort vi kliver utanför våra rutiner så vacklar vårt mod en smula. Uppskatta spänningen och blunda för rädslan.

4. Tillåt dig själv att vara sårbar
Erkänn för dig själv att du får känna dig rädd, vilsen och sårbar. Att bara hålla sig borta från allt som känns svårt och skrämmande begränsar oss och vår utveckling som individ. Acceptera att du känner dig rädd, men gör saker i alla fall och att det är fullt naturligt att tvivla och vackla i tron på sig själv.


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se