Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 sätt att bli mer positiv


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Det är egentligen inte så svårt att bli mer positiv. Ibland behöver man bara en liten knuff. Här kommer en som jag hoppas passar dig.


10 sätt att bli mer positiv

1. Gå ut i naturen. Jag är ingen skogsluffare i mjukisbyxor och därför blir jag lika överraskad varje gång efter en promenad i skogen eller en naturupplevelse. Man mår bra av naturen. Jag kan inte förklara det men så är det. Livet blir enklare efter en promenad i naturen utan allt elektroniskt blippande. Stäng av mobiltelefonen när du träffar naturen. Hm, jag kanske är en skogsluffare i alla fall.

2. Lägg mer tid på att läsa positiva och upplyftande saker. Du har hört tillräckligt om eländet i världen.

3. Lär dig att fråga dig själv “Är det här bra för mig?”. På det enkla sättet kan du undvika meningslösa och skadliga saker oftare och få mer av det som är bra för dig.

4. Prata mindre. Tänk efter på hur många saker du har sagt de senaste dagarna som varit helt meningslösa. Hur många gånger kunde du ha undvikit att göra dig själv eller någon annan upprörd, slösat bort din energi eller blivit arg över småsaker och tagit ut ilskan på någon med ord?

5. Föreställ dig det liv du vill ha. Om du bestämde allt här i världen – hur skulle ditt enklare liv se ut. En skön stund för dig själv varje dag? Att du inte behövde springa och torka upp efter alla andra i familjen? Det första steget till att förenkla är att föreställa sig det liv man vill ha.

6. Gör som på flyget. Före avfärd instruerar en video att du ska sätta på dig syrgasmasken själv först innan du hjälper andra. Det är en bra princip även för livet på marken.

7. Skapa en affärsidé för dig själv. Om du vore ett företag, vilken affärsidé har du idag? Är det att göra alla andra nöjda – det är ganska vanligt eller är det ”Att leva ett mer harmoniskt liv med mindre stress”.

8. Tvinga dig att bli positiv. Memento mori – kom ihåg att du ska dö. Det är vad du har gjort och hur du har varit, inte vad du äger som betyder något. Dessutom tar tanken på att du ska dö bort saker som förhindrar dig att leva ditt liv som du verkligen vill leva det. Jaga efter dina drömmar innan det är försent.

9. Dansa efter din egen pipa. Känn dig inte tvingad att följa strömmen eller att leva för att infria andras förväntningar på dig.

10. Gör en lista över saker du är tacksam för i ditt liv. Skriv ner den nu direkt och få ihop minst tjugo saker. Det är härligt att ha en sån lista att titta på när allt känns jobbigt.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap