Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

4 sätt att bli mer effektiv på utan att göra ett enda dugg


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Världen är full av människor som vill lära oss att bli framgångsrika och mer effektiva genom att göra mer för att nå våra mål. Men ibland har vi varken tid, ork eller möjlighet att göra mer. Vi är redan full upptagna och livet snurrar på som ett trimmat hamsterhjul. Har du tänkt på att det finns tillfällen när du kan få mer gjort och nå framgångar genom att inte göra någonting?
Hemligheten ligger i att skära ned på saker som hindrar dig istället för att göra mer för att öka din produktivitet. Så här gör du – eller rättare sagt, det här är vad du inte ska göra:

1. Gör aldrig någonting när du är arg
Vissa människor hävdar att ilska är en bra drivkraft och kan skapa bättre fokus. Men i regel resulterar det i precis det motsatta – vi blir slarviga och gör fel. Vi fokuserar på fel saker och låter ilskan styra oss mot dåliga, ogenomtänkta beslut och mot bättre vetande. Ilska är bara en yttre reflektion av en inre rädsla. Magkänslan säger kanske att du gör rätt när du reagerar instinktivt i ren ilska, men ilskan lägger också ofta ett dunkel över våra beslut som är svårt att se igenom. Låt istället den värsta ilskan rinna av dig innan du agerar och gör något som du kanske kommer att ångra.

2. Gör aldrig någonting när du är stressad
Det finns inget värre än när folk lämnar ett meddelande och säger ”Du, det har hänt en sak” eller ”Vi måste prata, ringa mig så fort du hör det här” utan att berätta vad det gäller. Riktigt illa är det om man får ett meddelande sent en fredag eftermiddag och någon säger ”Det har hänt en sak, ring mig på måndag så får vi prata mer”.
Stress tvingar bara fram ogenomtänkta och dåliga beslut. Så fort du känner dig stressad och börjar måla upp en massa tänkbara fel och misstag, så hamnar du också i en situation där du mest troligt också kommer att ta fel beslut. Men ta det lugnt och försök tänka igenom situationen på ett mer realistiskt sätt. Låt dig inte stressas till att göra något dumt.

3. Gör aldrig någonting när du är trött
Att ”sova på saken” är ett klassiskt råd som fortfarande är otroligt bra att förlita sig på om du måste ta ett beslut eller fullfölja en viktig uppgift, men känner sig trött och okoncentrerad. En tupplur eller en god natts sömn har en ofta sensationell förmåga att få oss att se på problem ur nya (och bättre) infallsvinklar.

4. Gör aldrig någonting bara för att göra andra människor nöjda
Ibland måste man förstås kompromissa. Vi blir helt enkelt tvungna att göra saker som vi kanske inte har lust med. Men var på din vakt. Det är lätt att gå i fällan och förväxla sina egna behov och drömmar med andra människors krav och förväntningar på dig. Ta ett steg tillbaka då och då och fundera över vad du håller på med. På vilket sätt gör det du håller på med att du själv mår bra och kommer närmare dina egna drömmars mål?

Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap