Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

3 enkla, men effektiva sätt att öka din produktivitet


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Att vara produktiv och hålla sig fokuserad har alltid varit ett problem. I dagens samhälle – med fler distraktioner än någonsin – har det blivit en utmaning större än någonsin förut. Med tanke på att alla håller på med sina mobiler och sociala medier hela tiden är det ett under är folk överhuvudtaget fåt någonting gjort om dagarna. Men det finns enkla sätt att bli mer effektiv och fokuserad på …

1. Respektera din tid bättre
Hur ofta tycker du att du har jobbat precis hela dagen, men ändå inte fått något gjort? Dyker den tanken upp var och varannan dag? Grattis, du är inte ensam! För många är det svårt att bedöma hur mycket man egentligen har gjort varje dag. Det kan vara svårt att få konkreta bevis för att alla du verkligen har jobbat under alla de timmar som du suttit framför en dator på dagarna. Det är lätt att sväva iväg och göra en massa andra saker än att jobba – och att förväxla det med jobb eftersom det sker under arbetstid.
Ett sätt att undvika det är att föra en jobbdagbok. Skriv en checklista med saker som du ska göra varje dag. Bocka av dem en efter en. Belöna dig själv med små pauser emellanåt, då kan du få uppdatera din Facebook eller kolla sociala medier. Men var sträng mot dig själv. Visa lite självdisciplin.
Det är också nyttigt att ställa sig själv de här frågorna mins en gång varje dag:
• Vad skulle hända om jag inte gjorde de här sakerna? Slösar du bort värdefull tid på sådant som är helt oviktigt?
• Behöver jag verkligen göra det här? Kan du be någon annan göra just den här uppgiften?
• Slösar jag bort någon annans tid genom att ringa eller maila honom/henne i onödan? Är du kanske orsaken till varför andra människor inte är så produktiva som de kan och vill vara?

2. Håll dig i fysiskt fin form
Regelbunden motion, i vilken form som helst, gör dig friskare, piggare och mer energisk. Att vara tränad ger dig också större möjligheter att fokusera och bibehålla den energi som behövs för att sticka ut ur mängden.

3. Se över dina rutiner
Den största utmaningen är inte att ta reda på vad vi ska göra, utan bli tydligare med vad vi inte ska göra. Se över dina rutiner. Är verkligen alla möten nödvändiga? Kan du hoppa över några? Göra dem kortare? Bli bättre på att säga nej. Lär folk att respektera din tid. Stäng dörren om dig om du kan. I annat fall får du helt enkelt säga till kollegor som hela tiden vill fika, snacka skit eller gå ut och röka att du är upptagen.
Se också över dina arbetsuppgifter. Leta upp sådana som genererar maximal utdelning med minimal ansträngning. Då kommer du igång snabbt och skapar en känsla av att resten av dagen kan bli lika effektiv.


Så där, lite att börja med

Storsäljaren om att LEDA sitt liv (inte bara leva det)

Så blir du framgångsrik - utan pengar, utan kontakter och med helt fel bakgrund

"Jag vill från djupet av mitt hjärta säga TACK och åter TACK för att du har skrivit boken "framgångsrik".
Den har på riktigt förändrat mitt liv. Gett mig smärtsamma insikter om mig själv som jag nu arbetar stenhårt med att förändra. Jag har bloggat och instagrammat om hur fantastisk den är och rekommenderar den till alla jag känner. Mitt ex är min ständiga följeslagare i handväskan, nerlusad med hundöron, tankar, funderingar och svar och den tänker jag behålla. Nu tar jag steget med något jag drömt om alldeles för länge och det är du som är en stor del i att jag vågar. Tack för att du skrev denna bok och tack för att du har förändrat mitt liv."

Tina, putasmellonme.com

"Jag har läst många så kallade framgångsböcker i mitt liv, det har ALDRIG hänt att jag läst ut en bok så fort.
Vilken känsloresa!! Hade högläsning för min man, ( jag brukar göra så när hans entreprenörshjärna brinner för mycket). Den här boken är helt unik, det finns en del i denna genre, men ingen som beskrivs på ett sådant pedagogiskt, träffsäkert sätt. Man känner trovärdigheten, man känner, energin, man känner all den kraft du lagt ner och det skapar respekt!! Med ett mod och ett sätt att bjuda på dig själv i boken, blir den så direkt att det inte går att sluta läsa, det går heller inte att ducka. Tack är ju ett för mesigt ord i dessa sammanhang! Men i alla fall, Tusen tack för att du valt och skriva den här boken. Som mina ungdomar säger DEN ÄGER!!"

Anna Bengelsdorff, Ellos

"Jag läser Framgångsrik och får den ena aha-upplevelsen efter den andra , jag är nog lite kär dig, för du skriver om mig och du har avslöjat mig . Nu har jag beslutat att mitt arbete de närmaste dagarna består av att läsa, och den här gången LÄSA din bok. Jag tar den till mig, jag antecknar , jag blir glad av dina träffsäkra provokationer, lägger boken ifrån mig för att reflektera, känner igen mig och känner igen min omgivning. Jag har läst böcker om personlig utveckling och karriärutveckling tidigare, begreppen är inte okända och jag har nått olika grad av inspiration, men ( förbjudet ord !!!) nu golvas jag och du öppnar mina ögon. Undrar om det är så här det känns att vara / bli religiös....."
Mia Rieder

"Boken var min resesällskap på flyget nyligen och jag kan sammanfatta att detta var en helt suverän bok: klarsynta, beska droppar serverade på klarspråk i krasshetens bleka lampsken; helbra! Jag har självt byggt bolag på mottot "Framgång är planerad, shit happens" och kan skriva under på allt i din bok med erfarenheter från företagandets skitiga skyttegravar.Jag har läst och studerat i hela mitt nyfikna liv och kan slå fast att detta är den bästa bok om personlig utveckling jag någonsin läst."
Ulf Engerby, Qbranch AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.

Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap