I din kundvagn:
Kundvagnen är tom

Personlig utveckling

5 supereffektiva sätt att bli kvitt din oro
Känns minsta lilla sak snudd på omöjlig att hantera? Tar du ut en massa problem i förskott? Det finns några enkla, men effektiva saker du kan göra för att minska din oro.

1. Håll inte din oro hemlig
Oro är inget att skämmas för. Berätta om din oro för dina närmaste istället för att bara klistra på en bekymmersfri mask och må dåligt inombords. Vänner och familj kan bara bistå med hjälp och uppmuntran om de vet hur du känner.

2. Undvik att isolera dig själv
Det känns ofta som en naturlig utväg att dra sig undan med sin oro och tänka att ingen förstår eller bryr sig om mina problem. Men att stänga in sig i en komfortbubbla löser ingenting på sikt. Våga konfrontera din oro och öppna din dörr lite på glänt, främst mot vänner och familj. Yttre influenser är alltid det bästa medlet mot att slippa fastna med och låt gamla problem växa sig ännu större.

3. Identifiera dina rädslor
Titta närmare på allt som gör dig rädd och orolig. Fråga dig själv – finns det någon konkret fara här? Är din rädsla motiverad eller är det bara inbillning? Ansträng dig för att utmana dina rädslor, en bit i taget. Det r normalt att känna rädsla och oro för saker som vi inte har koll på. Försök därför ta reda på varför du är rädd för vissa saker.

4. Försök inte vara alla till lags
Sluta stressa upp dig själv med att försöka bli omtyckt av alla. Tänk mer på dig själv och på dina egna behov istället för att försöka vara andra människor till lags hela tiden.

5. Sluta försöka vara perfekt

Sudda ut ordet ”perfekt” ur din vokabulär. Intala dig själv att du duger som du är. Utgå från dina styrkor och acceptera att vi alla har begränsningar.


Andra läser om...

Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUponMSNReporter
Artikeln är skyddad med Google authorship

Våra mest sålda böcker

Våra mest lästa artiklar

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se