Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 steg till att bli av med social fobi


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

5 steg till att bli av med social fobi.

Många människor lider av social ångest och många lider i onödan av ett problem som man kan få bort genom att göra rätt saker. Här kommer fem tips som hjälper dig komma vidare

1. Ta hand om dig själv. När du känner dig utslagen är det bäst att gå tillbaka några steg. Se till att du får sova på nätterna, gå upp på morgonen. Duscha. Klä på dig. Ät nyttig och bra mat. Även om du känner dig risig mentalt så kommer i alla fall din kropp att kännas bättre.

2. Prata. Öppna dig för någon och dela med dig av dina rädslor. Det enda sättet att bli av med rädslan är att erkänna det. Tänk på en vän eller familjemedlem som du litar på. Ring och berätta hur du känner dig. Det är ett svårt steg men när du väl tagit det kommer du att få mer förståelse än du kanske tror. De kommer att lyssna även om de inte förstår din rädsla

3. Skriv ner vad du känner om du inte orkar prata med någon just nu. Skriv om rädslorna och skicka ett mail till din vän eller den som du vill ha hjälp av. Skriv från hjärtat och var så ärlig du kan.

4. Bli arg. Känslorna som rädsla föder kan vara olika vid olika tidpunkter. Ena minuten känner du dig ledsen och nästa är du frustrerad över att du inte kommer någon vart och bara slösar bort din tid samtidigt som du ser hur alla andra verkar ta livet så lätt. Att bli arg kan fungera som ett sätt att ge dig själv en spark i baken och ge dig den knuff du behöver för att göra något konstruktivt med den här dagen.

5. Gör något med någon. Även om du känner dig som något som katten släpat in så hjälper fysisk aktivitet eller något annat som gör att du kommer ifrån den situation du är i nu. Ett miljöombyte, vänliga människor eller något som gör att du tänker på något annat är bra.

Varje litet steg räknas. Varje litet leende du kan få till är ett bevis på att du är på väg åt rätt håll. Ett viktigt steg är att söka professionell hjälp. Att gå till någon som kan det här som kan hjälpa dig vidare är ofta nödvändigt.

Lycka till

Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap