Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

5 viktiga påminnelser du kan ge dig själv när du tycker allt i livet sugerSveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


1. Klaga mindre
Att bara gnälla och tycka synd om sig själv skapar bara negativ energi som gör att vi mår ännu sämre när tillvaron känns hopplös. Klaga mindre. Tänk så här istället:
Kan jag göra något åt situationen? Om inte, gå därifrån. Släpp taget om allt som du inte själv kan styra över.
Byt perspektiv. Finns det något du kan lära dig av det som hänt? Kan du utnyttja det till din egen fördel?

2. Förvänta dig inte att livet ska vara enkelt
Därmed inte sagt att du ska ta ut misslyckande, sorger och besvikelser i förväg. Men var beredd på att stöta på motgångar. Förvänta dig mer, så får du också mer – men acceptera också möjligheten att dina ansträngningar inte alltid räcker för att nå hela vägen fram och du måste kämpa i uppförsbacke i perioder.

3. Var proaktiv
Den här idén bygger på samma grundtanke – att du själv kan ta kontroll över hur du reagerar i situationer som du ställs inför. Reaktiva personer låter händelser och andra människor styra hur de ska känna. Proaktiva människor bestämmer själva hur de ska reagera, oavsett vad som händer runt henne. Var proaktiv och välj själv din attityd.

4. Lär dig skratta åt problem

Kan du se det humoristiska i saker som händer har du kommit långt på vägen till att vara en proaktiv person. Givetvis kan man inte skratta åt allt som händer, men många gånger överdriver vi gärna betydelsen av våra vardagsbekymmer. Ibland kan man faktiskt se något humoristiskt i situationen om man bara anstränger sig lite.Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap