Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

10 alarmerande tecken på att du anstränger dig för mycket för att vara andra till lags


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


1. Du låtsas alltid hålla med andra
Det är så klart viktigt att lyssna på andra och fundera lite på deras åsikter, även om du inte håller med. Men att villkorslöst hålla med bara för att stämma in i bäcken och vilja bli omtyckt, trots att åsikterna egentligen går emot dina egna, är bara självdestruktivt.

2. Du känner ansvar för hur andra mår
Det är en fin egenskap att känna av hur människor i din närhet mår – så länge du inte tar på dig ansvaret att alltid hålla dem glada, nöjda och försöker göra dem tillfredsställda.

3. Du ber om ursäkt för ofta

Det här är ett tydligt tecken på att du har dåligt självförtroende och att du ofta ta på dig ansvaret för att saker och ting blir fel. Men du ska aldrig be om ursäkt för att du är du.

4. Du känner dig deppig över allt som du förväntas göra
Tänk på att din tid är din egen. Hur mycket av allt du gör om dagarna är sådant som andra kräver eller förväntar sig att du ska göra för att tillfredsställa deras behov?

5. Du kan inte säga nej
Du kommer aldrig att nå dina mål eller trivas fullt ut med dig själv om du säger ja när du egentligen menar nej. Kompromissa inte när du verkligen inte vill.

6. Du känner dig illa till mods om någon är sur eller arg på dig
Tänk på att bara för att någon är arg på dig, så behöver det inte betyda att du har gjort något fel.

7. Du gör som alla andra
Det är naturligt att vi härmar andra människor, särskilt de som vi ser upp till och beundrar. Vi kan lära oss mycket av våra förebilder. Men se upp så att du inte förlorar din egen identitet oh förväxlar andra människors sätt, vanor och åsikter med dina egna.

8. Du behöver beröm för att känna dig nöjd
Det är lika naturligt att alla behöver känna sig sedda och få beröm. Men var uppmärksam på om ditt egenvärde helt baseras på vad andra människor tycker och säger om dig. Det är inte hälsosamt att bli beroende av beröm för att känna sig nöjd med sig själv.

9. Du undviker alla former av konflikter
Det är en sak att undvika att starta konflikter, men en helt annan att till varje pris undvika att trampa någon på tårna för att du råkar tycka annorlunda. Våga stå för vad du tycker och tänker.

10. Du erkänner inte att du blivit sårad
Det är omöjligt att skapa en äkta relation om du inte vågar säga ifrån ibland och förklara att du har blivit sårad. Att låtsas som ingenting och dölja att du faktiskt är arg, ledsen, besviken och generad gör varken dig eller andra människor något gott i längden.


NYHET för dig som tänker alldeles för lite på dig självt


Läs om hela innehållet:
Hur du blir din egen bästa vän


Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap