I din kundvagn:


Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

13 sätt att förändra din livsattityd


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Din attityd förändrar din verklighet på riktigt. Åh, om alla visste att det var så. Att ändra sin attityd gör något magiskt med allt runt omkring – saker och människorna förändras också. Om du börjar se saker med en positiv attityd så kommer du att börja se saker som var osynliga förut.


Här kommer 13 tips om att förändra din livsattityd

1. Du har alltid val. Det spelar ingen roll vad som händer, du har alltid två val. Om du inte kan ändra något så kan du alltid ändra hur du tänker på det. Du kan se en kris som ett totalt misslyckande eller som något att lära dig av.

2. Skolan har lärt oss att inte göra misstag. Usch vad dumt. De bästa lektionerna i livet kommer från misstag och den som provar färre och färre saker i livet gör det ofta för att de är rädda för att göra misstag. På köpet får de inget nytt av livet och stannar till. Prova något nytt och ta ett stort kliv framåt.

3. Tacksamhet är ett enkelt sätt att bli glad på. Vi människor upplever tacksamhet i snuttar. Vi går runt som grinsillar större delen av året till vi får reda på att en kollega fått cancer. Då plötsligt ser vi hur lyckligt lottade vi är. Sedan rinner det sakta av ända till nästa yttre händelse får oss att vakna till igen. Varför inte försöka hålla dig själv vaken hela tiden och påminna dig själv varje dag om vad du har att vara tacksam över. Det gör livet mycket enklare.

4. Inse att 80-90% av allt du är rädd för aldrig kommer att hända. Rädslor är oftast bara monster inne i huvudet. Och om de nu inträffar så är de sällan så smärtsamma eller dåliga som du inbillat dig. Att oroa sig är väldigt ofta bara slöseri med tiden.

5. Sluta ta saker så allvarligt och du gör det så här lätt: Fundera över vilken inverkan det som just hänt kommer att ha på ditt liv om fem år. De flesta dåliga saker som händer oss är helt oväsentliga om fem år.

6. Lev mer medvetet. Om du blir mer medveten om hur du lever och de val du gör varje dag kommer du att känna mer kontroll. Att sakta ner och fatta medvetna beslut och inte låta allt i livet bara hända dig kommer att hjälpa dig att både förenkla och uppskatta livet mer.

7. Hitta din passion. Oavsett om din passion handlar om ett nytt jobb eller en ny hobby, ta reda på vad som gör dig så glad att du verkligen vill kasta dig in i det.

8. Acceptera det du har. En del saker i livet går inte att ändra på. Om du har blå ögon kan du ha bruna kontaktlinser, men dina ögon kommer fortfarande att vara blå. Att acceptera den du är och vad du har som gör dig unik kommer att förenkla ditt liv.

9. Förstärk dina styrkor. Istället för att ständigt klanka ner på dig själv för dina svagheter, tänk på dina styrkor och gör dem ännu starkare.

10. Fundera över vad du gärna skulle vilja göra i livet som du inte vågat hittills. Ta ett första litet steg mot att göra det. När du tagit det första steget, ta ett till och ett till.

11. Ta reda på vad som muntrar upp dig när allt är skit. Förbered det så att du kan göra det, ta fram det eller uppleva det nästa gång livet suger.

12. Jämför dig själv bara med en tidigare version av dig själv, ingen annan.

13. Det som har hänt har hänt. Att din pappa var en känslokall person och din mamma alltid kritiserade dig finns inte längre. Det är historia. Bygg ditt liv nu och framåt. Släpp det som inte finns längre.

Lite att tänka på

Skaffa självförtroendet du vill ha och kanske behöver

Jag vill - jag kan - Jag ska!

"Jag har läst ett enormt antal "självhjälpsböcker" och böcker om mental träning, nlp m.m, för jag har ett stort intresse i detta ämne, men när jag snubblade över "Jag vill, jag kan, jag ska" av Thomas Nilsson så kände jag att om jag hade hittat denna bok för flera år sedan så hade jag inte behövt köpa nån mer bok. Helt otroligt bra är den!!!
Kent Ögren

”Boken hjälper mig varje gång jag tappat tron och drömmarna. Jag önskar jag kunde skriva att jag sträckläste den, men då hade ju inte boken fyllt sitt syfte. Jag hinner nämligen bara något kapitel åt gången innan jag åter är en “doer” och i full färd med nya planer! Tack för mycket kloka ord och för att jag får vara jag, för jag VILL, jag KAN och jag SKA! =) Den ger mig inspiration och påminner mig om vad som är viktigt för mig. ”
Nathalie Andersson

”På ett lättsamt och trevligt sätt tog boken mig tillbaka till mig själv. Många "livscoach-tips" är antingen så analyserande så man till slut tror att allt man gjort i livet har varit fel. Andra är så äckelhurtiga så man tröttnar på att läsa/lyssna efter fem minuter. Den här boken är full med tips och trix som är lätta att ta till sig var man än är i livet och man känner att man växer i lagom takt. Boken har hjälpt mig enormt. Den ligger på nattduksbordet och jag läser något passande kapitel i den så fort jag börjar känna mig lite låg. Superbra och billig form av terapi! Jag vill-jag kan-jag ska har (tillsammans med boken Rivstart) hjälpt mig att ta steget för att förverkliga min dröm, att starta eget företag och bli min egen chef. Efter lite peppning från boken tog jag mod till mig och sade upp mig från mitt jobb, ett jobb som inte har varit roligt på många år, på en arbetsplats som enbart andas kaos, knäckta medarbetare utan framtidstro osv. Jag har tipsat mina kollegor om den här boken. Risken är att det blir tomt på arbetsplatsen om alla läser den.”
Agneta Hermansson, AH Stallkonsult

"Boken ifrågasätter mycket och konfronterar tankar som man har! Man får aha-upplevelser och man kan se på saker från olika synvinklar. Den är lättläst och har ett bra format!"
Paul Spartalis

"Boken innehåller många användbara tips när man kört fast och det känns tungt med försäljningen. Den är mycket lättläst och rekommenderas av mig."
Michael, Eksit Data

"Jag köpte boken ”Jag vill – jag kan – jag ska” till en mycket kunnig kollega som gör ett bra jobb men behöver stärka sitt självförtroende och förstå hur bra jobb hon gör.
Det gör mig gott att hjälpa henne att bli starkare och må ännu bättre i sitt yrkesliv."

Börje Johansson, Hill-Rom Liko Nordic

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.

Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap