Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

15 sätt att få mer energi


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)

Ibland är man bara trött på att vara trött. Dagarna släpar sig fram och särskilt under årets mörkare delar är det svårt att få energi över till annat än att bara jobba, äta och sova.

Men det finns ganska enkla saker alla kan göra för att få igång energi och livsviljan mer och här kommer några tips som du kan använda.

1. Ändra några små saker i din diet. Under vinterhalvåret i Sverige går man gärna i fällan och äter mer sött, fett och kolhydrater – kanske som tröst. Problemet är att man blir ännu tröttare. Om du istället äter mer grönsaker som morötter, broccoli, sallad så kommer du att få en energiboost efter bara några dagar.

2. Ta en tupplur om du kan. Tjugo minuter sömn på eftermiddagen kommer att göra dig piggare resten av eftermiddagen och kvällen.

3. Träna. Pallra dig iväg till gymmet eller tar bara en promenad så kommer du att märka hur pigg och glad du blir.

4. Leta efter och ägna dig åt saker du skrattar åt. Att få skratta gör dig pigg och samtidigt försvinner stressen.

5. Drick mer vatten. Ha alltid ett vattenglas där du jobbar. Vattnet gör att du slipper bli trött av uttorkning.

6. Gör några effektiva andningsövningar. Ta fem minuter flera gånger om dagen och dra tio djupa andetag, håll de inne i tio sekunder och andas sakta ut. Det känns som att alla negativa tankar och tröttheten försvinner ur systemet.

7. Skapa tid för dem du älskar. Att bara jobba hela tiden bränner din energi.

8. Hitta ditt syfte. Det kanske inte går på ett kick men om du gör det du verkligen vill på dagarna behöver du knappast något annat för att få energi.

9. Den där hobbyn du slutade med för länge sedan – kan du ta upp den igen. En hobby ger dig både energi när du håller på med den, men energin spiller också över på allt annat du gör.

10. Utmana dig själv. Att vara uttråkad är samma som att känns sig energilös. Sätt några härliga mål som du kan nå och staka ut vägen dit. Det ger energi.

11. Gå ut. Det spelar ingen roll om det är svinkallt ute. Frisk luft vitaliserar. Det är bevisat.

12. Jobba med dina rädslor. Att vara rädd är väldigt energikrävande. Att vara rädd för att misslyckas, rädd för att förlora något, rädd för att verka dum, rädd för sin egen förmåga – allt kräver enorm energi. Vad är du rädd för? Vilket skulle vara det första steget att bli av med den rädslan?

13. Se till att få den sömn du behöver. Det är olika för olika människor och du vet bäst vad du mår bäst av.

14. Begränsa alkoholintaget. Om alkohol skulle uppfinnas idag skulle det garanterat förbjudas eftersom det skulle betraktas som knark. Njut av ett gott vin, slipa av kanterna med en drink när du känner för det, men kröka inte – det är väldigt destruktivt på alla sätt.

15. Tänk på vad som ger dig energi i ditt liv. Gör en lista och se hur du kan få in de sakerna oftare och mer i ditt liv så snabbt som möjligt.


Hur du motiverar dig själv när allt suger

Hur du motiverar dig själv när allt suger

"Det är invikta sidor, understrykningar och det känns som att jag var tillbaka i skolbänken och läste favoritämnet igen. Det är så mycket som är bra att det är svårt att börja. Jag gillar tonen, ämnena och det konkreta tilltalet. Det här kan vara den bästa bok jag har läst inom ämnet personlig utveckling. Och då har jag läst många!"
Henrik Persson, Hisingen

"Jag fick den här boken i handen av en vän som läst den. Han tyckte att jag behövde lyftas upp och jag var skeptisk till att en bok skulle kunna hjälpa mig med det. Men snart satt jag där och log. Fantastisk bok som verkligen visar konkret hur man ska få fart på sig själv. Jag ska snart köpa ett exemplar själv."
Daniela Björklund, Sigtuna

"Det bästa med boken är att den är rolig också. Författaren har en skön förmåga att både visa hur man ska göra och samtidigt skoja om våra tillkortakommanden som människor. Kul. Bra. Rekommenderas."
Krister Nordström, Vellinge

"Den här boken har hjälpt mig att göra mina arbetsveckor mycket roligare. Jag har känt mig träffad många gånger och skulle vilja spela tillbaka tiden 20-30 år och gjort saker annorlunda från början."
Peter Stensson, Oxie

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen och Ego förlag

Artikeln är skyddad med Google authorship

Lägg gärna till mig som vän på Facebook...

Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?

Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?

Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till www.smartare-liv.se i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss).

Om du vill länka till artikeln blir vi såklart jätteglada.


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Smartare liv är tipsbrevet för dig som vill ha bättre balans i tillvaron. Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, konkreta råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv. Det är såklart GRATIS att prenumerera. Du får brevet varannan vecka och kan avsluta din prenumeration när du vill med bara en knapptryckning.

Här kan du se om en gratisprenumeration på "Smartare liv" är något för dig.

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med böcker som hjälper dig att leva ett smartare liv.

Fyll i din e-postadress i rutan
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.


Smartare-liv.se är ett projekt inom Bokförlaget Redaktionen och Ego Förlag
Webbredaktör - frida@smartare-liv.se | Sitemap